Jasper Smit

Jasper begon op zijn vijftiende met het schrijven van Engelstalige liedjes. Een combinatie van podiumangst en motorische gestoordheid maakte de uitvoering hiervan voor zowel het publiek als Jasper zelf een ‘interessante’ ervaring, maar lollig was het in ieder geval wel. Elf jaar maakt hij deel uit van cabaretduo Olaf en Jasper. In de samenwerking met Olaf was Jasper aanvankelijk puur begeleider. Hij speelde eens een liedje, hij zei eens een zin, maar over een duo viel niet echt te spreken. Olaf trad op als mentor en leerde hem ar-ti-cu-le-ren, een podiumstem ontwikkelen en zijn podiumangst overwinnen. Hij kwam achter zijn piano vandaan, vertelde een grap over een knaagdier, en iedereen moest lachen.

Jasper Smit startte de gloednieuwe feestdag ‘Koekjesdag’ en scoorde een zomerhit met “Meisjes met IJsjes”. Momenteel speelt hij zijn eerste solo-programma ‘Dag met je handje’.

Momenteel speelt hij zijn eerste solo-programma ‘Dag met je handje’ (finale Parkstad cabaretfestival) en maakt hij, samen met Edo Berger, wekelijks het succesvolle radio-item de Q-musical.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.