Martine Sandifort

Martine studeerde af de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst. In 2000 vormde ze samen met Alex Klaasen het duo Alex en Martine en beleefde daarmee haar grote doorbraak. Ze wonnen in dat jaar het Cameretten festival en een jaar laten de Pall Mall Exportprijs. In 2002 ging hun voorstelling Volgend jaar lach je d’r om in première. Sinds 2012 vormt Martine samen met Remko Vrijdag het duo Vrijdag en Sandifort. Ze speelden twee seizoenen de succesvolle voorstelling Hulphond, en staan nu in de theaters met hun tweede voorstelling Löyly.

TELEVISIE/FILM

Naast het toneel verschijnt Martine ook veel op televisie. Ze speelde met Kasper van Kooten de pizzakoeriers Ben en LaToya in de Villa Achterwerk-serie Toscane (VPRO). Martine speelde sinds 2003 verschillende types in Kopspijkers (VARA) en vanaf 2004 doet ze dat bij Koefnoen (AVROTROS). Ook is ze al jaren een van de vaste gezichten in Het Klokhuis (NTR). In 2011 had Martine haar eigen programma Dr. Ellen (VARA), daarin speelde ze Dokter Ellen Goedkoop – psychiater van de sterren. In 2015 was Martine een van de deelnemers aan het programma Wie is de Mol? (AVROTROS). In 2013 gaf Martine als Dokter Corrie kinderen seksuele voorlichting in een item in het Schooltv-weekjournaal (NTR). Dit was zo succesvol dat Dokter Corrie in 2015 haar eigen programma kreeg: De Dokter Corrie Show (NTR). De laatste jaren is Martine ook een aantal keer te zien geweest in de bioscoop. Ze speelde onder andere in de films Toscaanse Bruiloft (Johan Nijenhuis & Co), Het leven volgens Nino (Family Affair Films) en Apenstreken (Johan Nijenhuis & Co).

STEM

Behalve te zien, is Martine ook veel te horen op radio en televisie. Haar stem is te horen in commercials van bijvoorbeeld Albert Heijn, Brugman Keukens, NS, Sun en Volkswagen. Ze spreekt ook documentaires in, en was in 2015 bijvoorbeeld de voice-over in het programma Thuis voor de buis (RTL 4).

Sinds het begin van dit jaar is Martine elke zondagnacht tussen 00.00 en 01.00 op NPO Radio 2 samen met Margriet van der Linden te horen in hun programma RAMARMAR.

Filmografie

“Vrijdag op Maandag” (2011/2012) – Diverse typetjes
“Comedy Live” (2011) – Diverse typetjes
“Dokter Corrie” (2013-2014) – Dokter Corrie
“Toscaanse Bruiloft” (2014)
“Thuis voor de Buis” (2015-heden) – voice-over

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.