André van Duin

Bron: www.musicals.nl

Hij is al veertig jaar een performer van wereldformaat en hij raakt al veertig jaar bij ontelbaar veel mensen de juiste snaar. Nu, na tien jaar, is Nederlands grootste komiek, eindelijk weer in het theater te zien!

André stuurt in 1962 alle omroepen een open sollicitatie. De AVRO reageert als eerste en in 1963 mag André een paar keer optreden in het programma Mignon. In 1964 wint van Duin de talentenjacht Nieuwe Oogst, uitgezonden door de AVRO. De hoofdprijs is een optreden in de De Zaterdagavond-Show met Willeke en Willy Alberti. Een paar maanden later verzorgt André het voorprogramma van de Rolling Stones in het legendarische Kurhaus. Eind jaren ’60 is hij veel te zien in in televisieprogramma’s zoals, De Rudi Carell Show en De Mounties maar in 1969 krijgt hij zijn eigen televisieprogramma Een Avondje TV Met André.
In de Snip En Snap Revue in 1968 debuteerde André van Duin in het theater. Een jaar later had hij zijn eerste eigen revue: ’N Lach In De Ruimte, samen met Frans van Dusschoten en Ria Valk. Het programma mondde uiteindelijk uit in de Andre Van Duin Revue, samen met Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten. Dit was het begin van een lange theatercarrière. Vele theaterrevue’s volgde, die daarbij net zo succesvol bleken op tv.
Daarnaast heeft hij talloze televisieserie’s en films opgenomen zoals Het Meisje Met De Blauwe Hoed, Hotel De Botel, André’s Pretfilm, Ik Ben Joep Meloen en De Boezemvriend.
Naast theater en televisie, hield André zich vanaf 1972 succesvol bezig met radio. In 1972 is de Dik Voormekaar Show eerst op Radio Noordzee te horen en daarna bij de NCRV, waar de show een legendarische status krijgt. In 1977 maakt de Dik Voormekaar Show zijn debuut op de televisie. Begin 2000 duikt deze show weer op tijdens een gastoptreden bij Edwin Evers en is het radioprogramma weer terug op de radio bij de TROS.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.