Jennifer Evenhuis

Jennifer Evenhuis is actrice en cabaretière. Zij studeerde af aan de Theaterkade en speelde onder andere bij ‘De Bloeiende Maagden’, op ‘De Parade’ en bij stand-up comedy gezelschap Comedytrain. Ze behaalde in 2007 de finale van de Culture Comedy Award en in 2009 de finale van cabaretwedstrijd Cameretten.

Jennifer groeit op in een gezin met bèta ingestelde wiskundelievende gezinsleden en niets lijkt dan ook logischer dan dat zij na haar studie bij een groot IT bedrijf gaat werken. Zo eentje met een lease-auto enzo. Dus dat doet ze. Om na 2 jaar radicaal het roer om te gooien, een theateropleiding te gaan volgen en weer rond de armoedegrens te gaan leven. De carrièreswitch blijkt blijvend. Jennifer loopt stage bij de Bloeiende Maagden en maakt haar eerste solo “Schildpaddenpoep”. Daarna speelt ze bij Comedytrain, staat in de finale van de Culture Comedy Award 2007 en behaalt met “Hoe moeilijk kan het zijn?” eind 2009 de finale van cabaretfestival Cameretten.

Haar eerste avondvullende programma “Hoe moeilijk kan het zijn?” gaat over hoe moeilijk mensen het zichzelf maken, in een maatschappij die vol zit met keuzes en mensen die alles tegelijk willen. Hilarische typetjes, poëtische conferences, een lekker liedje en dat alles met een vrij absurde kijk op het leven.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.