Emilio Guzman

Op 22 maart 1981 werd te Las Palmas, te Gran Canaria, te Spanje, Emilio Guzman geboren, vier jaar te laat en dus nèt niet zijn broer, jammer, vind ook hijzelf. Maar Emilio zou Emilio niet zijn, als hij zijn broer was.

Als driejarige verhuist hij naar Nederland. Daar komt hij terecht in het streng gereformeerde Ouderkerk aan de IJssel, en omdat Emilio op zondag wel graag de mogelijkheid houdt om te kunnen fietsen, verhuist hij al in zijn pubertijd naar Rotterdam. Daar sleept hij na acht jaar zijn VWO-diploma in de wacht om vervolgens in Amsterdam Nederlands te gaan studeren. Omdat Emilio dyslectisch is en dus een broertje dood heeft aan taalkunde, legt hij zich toe op Moderne Nederlandse letterkunde. Hij rondt zijn studie echter niet af. Hij heeft ook geen diploma nodig, want hij wil zich nog maar op één ding concentreren: stand-up comedy.

Emilio maakt vanaf 2003 deel uit van de Comedytrain. Hij ontwikkelde zich op het open podium en door achter de schermen mee te werken aan de programma’s van zijn broer, Javier. In 2010 won hij de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival 2010. Na succesvol twee seizoenen met zijn eerste programma ‘Doen en laten’ door het land te hebben gereisd. Is hij nu te zien met zijn tweede avondvullende voorstelling ‘Een dunne dekmantel’

In 2010 won hij de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en in 2014 de Neerlands Hoop. Ook is hij als stand-up comedian regelmatig te zien in Toomler, de thuisbasis van de Comedytrain en te horen als columnist bij het wekelijkse radioprogramma Spijkers met Koppen.

Naast cabaret, schrijft hij scenario’s voor televisieseries (waaronder In Den Gulden Draeck), maakt hij een strip (naar de gelijknamige televisieserie In Den Gulden Draeck) en acteert hij (in In Den Gulden Draeck).

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.