Jan van Maanen

Jan van Maanen werd geboren in een klein dorpje in de Betuwe waar waarschijnlijk de basis is gelegd voor zijn opgeruimde karakter. Jan heeft na zijn conservatoriumopleiding gewerkt in de wereld van de klassieke muziek als dirigent, pianist, zanger en componist. Sinds kort brengt hij al deze talenten bijeen op het kleinkunstpodium en smeedt hij traditie en actualiteit tot een aanstekelijk geheel. Dat dit een succesvolle formule is blijkt uit het feit dat Jan van Maanen in 2010 bij het Amsterdams Kleinkunst Festival de Wim Sonneveldprijs heeft gewonnen, evenals de publieksprijs.

‘Soms zit je tijdens een festival ineens te kijken en te luisteren naar iemand die je op het puntje van je stoel laat schuiven. Die je onbedaarlijk aan het lachen maakt, nog voordat hij een woord heeft gezegd. En die nog rustig een half uur langer zou mogen doorgaan.(…) Maar zijn grootste kunst is dat hij zichzelf, dwars door alle kolder heen, recht je hart in speelt.’ (Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival)

‘Jan van Maanen speelt de zaal plat en laat zien dat de klassieke conference als vorm nog altijd werkt.’ (Volkskrant)

‘Jan van Maanen is een talent waar Nederland ongetwijfeld meer van gaat horen. De jury vergeleek hem zelfs met Toon Hermans.’ (De Telegraaf)

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.