Dolf Jansen

Dolf Jansen (25 juni 1963) is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma’s. De laatste jaren gaan de heren steeds meer hun eigen weg. Dolf maakte in het theater een serie solovoorstellingen, zoals ‘JansenPraat’ en ‘DolfDurft’. Eind 2008 ‘ECHT’, een oudejaarsvoorstelling, en in 2009 ‘Altijd verder’, een voorstelling gebaseerd op zijn boek over hardlopen. In 2010 volgde een speciaal eenmalig verkiezingsprogramma ‘Uitslag’ in de Kleine Komedie en sloot hij 2010 af met wederom een Oudejaarsvoorstelling. In 2011 ging hij de theaters langs met ‘Als ik het niet doe, doet niemand het, en ook daar zal wel weer een reden voor zijn’. Een voorstelling in 3 verschillende vormen tot en met het voorjaar van 2012. Het najaar van 2012 stond hij op de planken met zijn Oudejaars 2012 waarnaast hij op 12 september ook nog een actuele voorstelling maakte over de verkiezingsuitslag in de Kleine Komedie. 2013 is het jaar dat Dolf 50 geworden is en waar hij met zijn voorstelling TOPVORM op zoek gaat naar fysieke en psychische consequenties van deze leeftijd. In 2014 staat hij weer in de theaters met een Oudejaarsvoorstelling.

Dolf Jansen is creatief. Hij schrijft, veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma’s. Ook maakt hij geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong. Op de radio is Jansen elke zondag te horen met ‘Afslag Thunderroad’ en elke zaterdagmiddag met ‘Spijkers met Koppen’.

Dolf is een betrokken mens. Hij zet zich in voor Oxfam Novib en WarChild, de HIER!-campagne en het KWF. Dolf Jansen is inzetbaar als spreker, dagvoorzitter, interviewer, cabaretier en columnist. Vaak is hij stukken rustiger dan mensen van hem verwachten, maar de humor ligt altijd ergens op de loer!

In december 2017 speelde Dolf Jansen een Oudejaarsconference met Louise Korthals.

Bibliografie:

2001: “Een stopnaald in maillot”
2002: “100 op de schaal van lief”
2003: “Man zkt. Sport (vrouw geen bezwaar)”

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.