Jo Tambuyzer

Op 12 maart 1981 laat Gerda haar vierde zoon, Jo Tambuyzer, op de wereld los. Er zouden nog drie zonen volgen. Jo lijkt van jongsaf aan al een voorliefde te hebben voor gecultiveerde aandacht. In de gemeentelijke basisschool van Itegem brengt hij op elfjarige leeftijd zijn hoogsteigen “Tambishow”. De show lokt heel wat klasgenootjes naar de hoek van de speelplaats en wordt meermaals hernomen.

Een meer “professionele werksfeer” vindt Jo in de jaarlijkse Theaterspeeldag, georganiseerd in de middelbare school waar Jo Moderne Talen-Wiskunde volgt. In het Sint-Gummaruscollege krijgt hij echt voeling met de planken. Niet geheel toevallig schreeuwen komische rollen om zijn inkleuring. In het laatste collegejaar (zijn derde Theaterspeeldag) is Jo plots presentator. Maar niet alleen : links van hem staat Ben…

Een dubbeltje op zijn kant, maar Jo kiest toch voor psychologiestudies boven een artistieke opleiding. Hij kan de theaterkriebel echter niet onderdrukken. Hij vraagt Wouter zijn eerste monoloog Jochem de Bruyn te begeleiden op gitaar. Het jaar nadien verschijnt Ben plots in het Leuvense, waarop Jo een dialoog schrijft, getiteld: “De Kamer”. Ze dopen zich Intgeniep, en brengen de eerste avondvullende voorstellingen. Een tweede show, “GenadelooS”, volgt een jaar later.

Momenteel zit Jo in zijn laatste jaar psychologie. Het absurd theaterstuk “Fictivia” heeft hij al op papier gezet en dat zal de basis vormen van de derde zaalshow. Ondertussen werkt Jo nog samen met zijn oudste broer Koen mee aan een nieuwe komische jeugdreeks voor televisie. (Buyzer en Tam is de naam van dit schrijversduo.) Bovendien leggen ze samen met twee bevriende scenaristen de eerste hand aan een absurdistisch sketchprogramma.
Voorlopig verkiest Jo dus toch de artistieke weg…

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.