Jeroen Bouwhuis

Bron: www.blotebadgast.nl

Jeroen Bouwhuis studeerde in 2003 af aan het HKU als componist toegepaste muziek (Master of Arts). Hij maakte muziek voor diverse theatervoorstellingen en shows. Hij speelde tevens in verschillende bands en acteerde in een aantal voorstellingen. Jeroen bewees al eerder zijn lichaam en gezicht volledig onder controle te hebben. Hij won in 2003 het Living Statue Kampioenschap in Nederland en de Benelux.

In 2004 maakte hij de voorstelling De Blote Badgast. Hiermee speelde hij o.a. op LaStrade in Bremen (D), Circus De Kunstberg te Brussel (B) en Lowlands 2005.

In 2006 kreeg Jeroen Bouwhuis diverse onderscheidingen voor zijn voorstelling Dinner for One. Hij won in februari 2006 zowel de publieks- als de juryprijs voor de Holland Casino Podium Prijs. In april 2006 herhaalde hij dit succes op het Amsterdams Kleinkunst Festival door opnieuw de favoriet van het publiek en de jury te zijn voor de Wim Sonneveldprijs.

Volgens het juryrapport van het Amsterdams Kleinkunst Festival:
“Ook nu weer slaagde Jeroen Bouwhuis er binnen vijf minuten in zonder woorden meer gevoel en expressie in zijn voorstelling te leggen dan menig theatermaker mét tekst binnen drie kwartier voor elkaar krijgt. Jeroen kiest voor een mimevoorstelling die alle heersende vooroordelen over mime overboord zet. Fantasie en verbeeldingsvermogen zijn belangrijke ingrediënten. Jeroen was een half uur lang de baas over zijn lichaam, zijn mimiek, maar ook over de zaal.”

De pers over zijn prijswinnende programma Dinner for one:

De telegraaf: “Eigenzinnig, expressief en veelbelovend. Een terechte winnaar.”

De Volkskrant: “…het finaleoptreden dat zonder meer behoort tot de mooiste finales van de afgelopen jaren op een cabaretfestival.“

Het Parool: “Zijn bijna clowneske optreden kreeg vleugels door de perfecte timing en subtiele beeld- en geluidsgrappen…de zaal lag aan zijn voeten.”

Algemeen Dagblad: “…het verbluffend goede optreden van de winnaar van de Wim Sonneveldprijs 2006…Met open mond vergapen zij (de mensen in de zaal red.) zich aan een uniek, nieuw talent waar de Nederlandse theaterwereld nog jarenlang sprakeloos van zal zijn.”

Na een break van twee jaar wegens een hernia doet Jeroen in 2010 wat losse projecten (o.a. Nooit Vertoont! met Evelien van den Broek) en komt met de voorstelling Ik red het wel. Hiermee speelt hij voornamelijk dubbelprogramma’s en werkt zich terug in het theatercirquit. Tevens is dit zijn opstap naar het maken van zijn eerste avondvullende theatervoorstelling Bouwhuis.

In 2011 neemt Jeroen deel aan Oeroltube en zal komen met zijn nieuwe voorstelling Bouwhuis waarin choreografie, mimiek en geluid wederom tot het uiterste worden gedreven.

De ‘Leeuwarder Courant’ over de voorstelling Bouwhuis:
“Een leeg podium. Een lichaam van elastiek. Een veelzijdige mimiek. Een messcherpe timing. Een fantasierijke geluidsband. Meer heeft het jonge, prijswinnende talent Jeroen Bouwhuis niet nodig om een uur lang zijn toeschouwers verbluft te doen staan.”

Momenteel werkt Jeroen aan een heel bijzonder project wat vanaf het voorjaar van 2013 te zien moet zijn en dit keer niet in de theaters…

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.