Jochem Kroon

Wat speel je?

Drums, slagwerk

Hoe ben je de muziek ingerold?

Ik mocht op de Rotterdamse Muziekschool kiezen tussen trompet en slagwerk. Na een demonstratie werd het dat laatste, al probeer ik tegenwoordig het eerste ook weer. De eerste
‘podiumervaring’ deed ik op bij het harmonieorkest en van daaruit rolde ik in het schoolbandje en in popbandjes. Lekker herrie maken.

Wat vond je het lastigste om bij Het Groot onder de knie te krijgen?

Om voor het eerst als performer voor op het toneel te staan in plaats van achteraan, als begeleider. Het was echt een doorbraak toen ik voor het eerst iets echt in de zaal wist te brengen. Nu ben ik niet meer van het voortoneel weg te branden.

Wat kijk en luister je zelf?

Ik kijk graag naar bandjes van collega’s, maar beleef het meeste plezier aan muziektheater. Thuis luister ik veel naar singer/songwriters, lekker leeg en kaal. Daar hou ik van.

Is er leven buiten Het Groot?

Het is wel lekker om af en toe iets anders te doen. Een paar keer per jaar speel ik mee als slagwerker aan andere muziektheaterproducties zoals Die Goeie Ouwe Radio, of programma’s van Peter Goedhart (Watermuziek) en de acteur Aad Wieman die Speenhoffliedjes brengt. Daar doet trouwens ook mijn vader aan mee, Rien Kroon. En die is dan weer de regisseur van Het Groot.

Wat is je belangrijkste wapenfeit?

Samen met Peter sta ik aan de basis van Het Groot Niet Te Vermijden.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.