René van Meurs

René van Meurs (Schipluiden, 1985) is de winnaar van de jury- én publieksprijs van Cameretten 2012.

Hij volgt een economische studie als hij in 2006 zonder enige ervaring meedoet aan het Griffioen Cabaret Festival, waar hij de publieksprijs wint. Improvisatiecollectief Op Sterk Water lijft hem in en met deze mannen tourt René twee jaar lang door Nederland. Hij leert er de fijne kneepjes van het improvisatie-vak, maar flirt ondertussen met zijn nieuwe liefde; stand-up comedy.

Als hij in juni 2007 auditie doet bij Comedytrain, wordt hij daar direct aangenomen. Als goed getraind improvisator houdt hij zich verrassend makkelijk staande op het Toomlerpodium en ontwikkelt hij zich met zijn frisse stijl en adembenemend tempo tot een publieksfavoriet.

In 2013 gaat René de theaters in met zijn eerste avondvullende programma Voor de storm. In 2015 volgt zijn tweede solovoorstelling: Even goede vrienden en momenteel tour hij langs de theaters met zijn derde show: Ik beloof niks, waarvoor hij genomineerd werd voor de Neerlands Hoop 2018.

Naast zijn avonturen in het theater, is hij op televisie te zien in Padoem Patsss, de one-liner show en wordt hij teamcaptain bij Rare Jongens. Daarnaast is hij al jaren één van de vaste schrijvers van het satirische televisieprogramma Dit was het nieuws.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.