Cindy Pieterse

Lange tijd heeft Cindy Pieterse een serieuze carrière als juf. Als ze (met reden natuurlijk, maar ja…) een kleuter in zijn oor spuugt besluit ze dat het tijd wordt om auditie te doen bij Comedytrain waar ze in 1997 wordt aangenomen. Vier jaar lang maakt ze deel uit van het cabaret van Spijkers met Koppen. Ze had de afgelopen tien jaar columns bij Q-music, Radio 1 en het Algemeen Dagblad. Cindy is sinds 2002 redactielid én schrijver van Dit was het nieuws.

De Liefde en de zoektocht ernaar is een leidend thema in Cindy´s oeuvre. In Toomler presenteert ze een tijd lang Cindy´s Grote Liefdesshow – een komisch spektakel voor alle gelovigen en afvalligen van de liefde. Ze laat zich erdoor inspireren om trouwambtenaar te worden en verbindt vele liefhebbende stellen in de echt.

Comedy op het podium heeft heeft Cindy vooralsnog aan de wilgen gehangen, maar ze is daarom niet minder productief. Ze schrijft voor Sesamstraat en geeft lezingen over Jippie Management. Maar het pièce de résistance zijn haar Lieve Briefjes. Niet alleen zijn ze dagelijks te lezen op haar weblog, ze zijn ook live in het theater te bewonderen. Kijk voor meer informatie over Cindy en voor de speellijst van Lieve Briefjes op de Planken op haar eigen website.Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.