Bas Marée

Bas Marée (1980, Eersel) start op 17-jarige leeftijd samen met Michiel Lieuwma het cabaretduo Bas & Michiel. Populair in het B-circuit reizen ze het land af voor een treinkaart en een krat bier. Later besluit hij te gaan studeren op de Koningstheaterakademie, waar hij begeleid wordt als zanger, acteur en schrijver en waar hij als uitvoerend en schrijvend theatermaker veel ervaring op doet.

Zo toert en speelt hij in 2004 mee in de voorstelling “I.N.R.I.” van de Bloeiende Maagden en speelt hij een jaar later met eerste hoboïst van het Gelders Orkest Bram Kreeftmijer, de kleutervoorstelling “De gedaanteveranderingen”. Met deze muzikale vertelvoorstelling, gebaseerd op de “Metamorfosen” van Ovidius en hertaald door Stein van der Loo toert hij gedurende vijf jaar langs basisscholen in Brabant en Gelderland.

In 2007 studeert hij af en vormt hij inmiddels een duo met Johan Hoogeboom, met wie hij het avondvullend theaterprogramma “3/4Bas” maakt. Na een uitgebreid tournee komt Ludo van der Winkel bij de club en maken ze met zijn drieën de avondvullende liedjes cabaretprogramma’s “Wil je mijn pleister zien?” en “Niet Aaien”. Het trio is inmiddels uit elkaar.

Maar met Johan Hoogeboom maakt Marée gedurende de laatste twee trio voorstellingen ook al deel uit van het theatergezelschap Andermans Veren Live. Hij produceert met het gezelschap en Van Engelenburg Theaterproducties de voorstellingen “Kijk Omhoog” en “Voor de prijzen en de roem”.

Daarnaast ontwikkelt Bas met Willemijn Smeets in 2011 de voorstelling “Om met Bram te spreken”, een hommage aan het liedwerk van Bram Vermeulen.

Als nevenactiviteiten heeft Marée amateur theatergezelschap DESTO gedurende drie jaar geregisseerd, gaf hij cabaret les aan een club studenten van de Tilburgse Studenten Theatervereniging De Koffer, zingt hij in een Deep Purple cover band en treedt hij in bejaardentehuizen op met Willemijn Smeets met het liedjes programma “Zo Mooi”.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.