Erris van Ginkel

Finalist Camuz Kleinkunst Festival 2007

Erris van Ginkel is een energieke theaterpersoonlijkheid en een getalenteerde liedjesschrijver. Gewapend met gitaar gaan vriend en vijand door de gehaktmolen. Zijn liedjes en anekdotes zijn korte komische en zeer krachtige verhalen met buitengewoon veel zeggingkracht. In zijn teksten weet Erris op uitermate komische wijze diverse onderwerpen tot op het bot te ontleden. Brabanders, straatfeesten, bodyguards, SMS-en en Winston Gerschtanowitz moeten er aan geloven.

Erris (35) speelde als acteur/ zanger onder andere in kindermusicals en in de prijswinnende theatervertolking van ‘De Geschiedenis van mijn Kaalheid’ van Arnon Grunberg. Hij won prijzen bij diverse singer/songwriter en bandcontests met zijn zelfgeschreven nummers. In 2006 begon hij een solocarrière als cabaretier. Hier viel alles ineens op zijn plek. Zijn eerste solo-optreden was bij de 10-minuten auditie van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dit avontuur strandde uiteindelijk in de Kleine Komedie. In de halve finale. Twee maanden later stond hij in de finale van het Camuz Kleinkunst Festival..

(Uit het juryrapport (halve finale AKF): Erris van Ginkel heeft een goed taalgevoel en staat naturel op het podium. Hij weet de aandacht te vangen met sterke titels en oneliners zoals bijvoorbeeld ‘Ik wil een bodyguard’ en ‘Vrij fietsen in Amsterdam’… …Dankzij zijn sympathieke uitstraling en de genoemde sterke taalvondsten ziet de jury potentie in Erris van Ginkel. Hij is een potentieel publiekslieveling.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.