Ellen Dikker

Ellen deed de Theaterschool in Eindhoven en won in 2006 de Persoonlijkheidsprijs op het cabaretfestival Cameretten. Tien jaar eerder, toen ze afstudeerde aan de Theaterschool, zei de directeur in zijn speech dat hij een echte cabaretière in haar zag. Maar Ellen trok haar eigen plan.

Na haar opleiding aan de Theaterschool Eindhoven is Ellen voornamelijk gaan acteren. Ze stond in grote en kleine zalen met allerlei producties, speelde op festivals als De Parade en Boulevard, maakte eigen voorstellingen bij productiehuizen en werkte met vele verschillende gezelschappen zoals Golden Palace en Productiehuis Brabant. Ze speelde een aantal rolletjes in televisie- en filmproducties, waaronder de Oscar-Winning-Movie Antonia.

Naast haar acteerwerkzaamheden werkte ze als interviewer en presentatrice bij Omroep West, maakte ze radio-items voor Desmet Live van de RVU en schreef ze artikelen voor Metropolis M, de Uitkrant Amsterdam en de VARA gids. Tot slot werkte ze met de KRO en Bromet & Dochters aan diverse televisieformats.

En toen schreef Ellen zich in bij Cameretten, het meest prestigieuze cabaretfestival van Nederland. En werd ze eindelijk die cabaretier die haar theaterdirecteur al zoveel eerder in haar zag. Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Een week na Cameretten verzorgde Ellen het gastoptreden bij Raymann is laat. Ze opende haar eerste theaterseizoen in de Kleine Komedie en niet veel later oogstte haar cabaretdebuut Toendra veel lof bij pers en publiek. Toen Toendra zelfs direct werd genomineerd voor de Neerlands Hoop, de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief, wist Ellen dat er geen weg terug was. Na Toendra volgden succesvolle tournees van Fjord, Horten & Stoten, “Groene Vingers” en momenteel toert Ellen met haar 5e show “Buitenspel” door het land.

Tussendoor speelde Ellen rolletjes in FC Kip, deed ze mee aan de Grote Geschiedenisquiz en was ze vaste columniste bij KRO’s Hemelbestormers op Radio 2.Tussendoor speelde Ellen rolletjes in FC Kip, deed ze mee aan de Grote Geschiedenisquiz en was ze vaste columniste bij KRO’s Hemelbestormers op Radio 2. Inmiddels heeft Ellen haar vaste column in Het Parool ‘De kleine Messi’ en verschijnt er tegen de zomer van 2017 een eerste boek van haar hand die in het verlengde licht van deze columnreeks.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.