Nina de la Croix

Nina de la Croix (Edam, 1981) haalt in 2001 haar diploma bij de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater. In 2006 studeert Nina af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
Nina de la Croix begint haar carrière bij het Nederlands Kindertheater in Purmerend. Ze speelt de hoofdrol in de voorstelling “Toffe Tommie Zorgenloos”, waarmee ze door het land, maar ook door Tsjechië tourt en op Broadway speelt.

Nina de la Croix loopt haar stage bij Joop ter Heul (regie Bruun Kuijt). “In de lijn van…” is haar afstudeerproject (regie Gijs de Lange).

Verder is Nina te zien in de videoclip van De Vliegende Panters “Houdios” en in de tv-serie “Shoufshouf Habibi”. Ze zingt in het achtergrondkoor van Herman van Veen in de koepelkerk in Amsterdam en in 2009 vertolkt Nina de la Croix de hoofdrol “Op een dag in september”, een productie van Herman van Veen in Detmold in Duitsland.

In 2007 staat Nina de la Croix in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vanaf september 2008 is ze in het land te zien met haar eerste kleinkunst cabaretvoorstelling “Poldervrouw”. Nina speelde vanaf 2009 haar eerste avondvullende kleinkunst cabaretvoorstelling “Alles kan Kapot”. Vanaf september 2011 speelt zij haar tweede avondvullende voorstelling “Bas”.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.