Roel Meijvis

Roel Meijvis werd na het winnen van de BN de Stem Cultuurprijs op zijn dertiende gelanceerd als ¡®de jongste cabaretier van Nederland¡¯. Vervolgens was hij te gast in diverse radio en televisie programma¡¯s en mocht hij voor het jeugdjournaal een oudejaarsconference maken, die op 27 december 2008 werd uitgezonden.

Het seizoen daarna ging Roel solo het theater in met de voorstelling ¡®een grote grap¡¯. Met 14 jaar was deze geboren Bredanaar de jongste cabaretier ooit, die solo het theater in ging. De twee daar op volgende seizoenen tourde Roel met zijn voorstelling ¡®Rock-¡¯n-Roell¡¯.

In januari 2012 kreeg hij de De Bredase Cultuurprijs uitgereikt voor aanstormend talent, omdat, zo zei de jury, de lach in zijn DNA zit en de humor in zijn bloed. Dat jaar sloot hij af met een week in het Chass¨¦ Theater in Breda. Deze week tussen kerst en oud & nieuw, ¡®Roelette¡¯, was een voorstelling in een unieke setting met gast optredens en muziek.

Na dat Roel zijn HAVO afrondde, had hij alle tijd om zich op het optreden te richten. Zijn derde theatervoorstelling ¡®Overruled¡¯ speelde hij verspreid over twee seizoenen bijna 50 keer. Ook is deze voorstelling geheel op YouTube te bekijken.

Tijdens het reprise seizoen van ¡®Overruled¡¯ maakte Roel ook nog een oudejaarsconference met collega cabaretier Tom Lash. Deze voorstelling speelde zij in December 2014 niet alleen in theaters, maar ook in diverse pop podia. De tour van ¡®De Jaarrekening ¡¯14¡ä sloten zij af met een optreden op oudejaarsavond in Paradiso Amsterdam.

Met diezelfde Tom Lash en twee andere jonge collega cabaretiers, het duo ¡®Rajko en zijn broer¡¯, start Roel begin 2015 ¡®Boomhut Zaken¡¯. Een eigen impresariaat van de jongste cabaretiers van Nederland. Voor de lancering van dit initiatief, wat zowel een zakelijke als artistieke samenwerking is, gaan de vier cabaretiers in het seizoen 15/16 samen touren met ¡®De Lang Zullen We Leven Tour¡¯.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.