Hanneke Drenth

Hanneke Drenth is zangeres en actrice. Ze studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Daar ontmoette ze Anne van Rijn en samen richtten ze het cabaret-duo Dames Voor Na Vieren op. Ze wonnen verschillende prijzen waaronder de Holland Casino Podium-prijs en de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival, en werden twee keer genomineerd voor de VSCD Neerlandshoop-prijs.

Tot 2014 trokken de dames met verschillende voorstellingen (Tja, Tja Tja, Hijgende Hakken, Bruids- en Grafwerk, Koude Kermis) langs de theaters in Nederland en België. De shows zijn geregistreerd en uitgezonden door de VARA. Een verzameling van de muzikale hoogtepunten uit de verschillende voorstellingen zijn op het album Binnenstebuiten uitgebracht.

Komend jaar is Hanneke te zien als actrice in de serie Smeris ( BNN-VARA), het sketch-programma Wannabees bij RTL 4 en in de succesvolle serie Klem II (BNN-VARA).

In juli zal zij weer in de huid kruipen van Jasperina de Jong in de reprise van de De Grote Drie. Een theatervoorstelling die de Musical Award binnensleepte voor Beste Kleine Musical. Eerder speelde zij in de familiemusical De Diepvriesdames, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. En in Pumps en Penalties met onder andere Birgit Schuurman en Han Oldigs.

Daarnaast heeft Hanneke diverse uiteenlopende projecten gedaan waaronder Muzikale Helden (2012) en de kerstvoorstelling Jesus Christ Karaoke Bar in Bellevue theater. Ze sprak de commercials in voor Supradyn Femina en Philadelpia. En leende haar stem voor de bioscoopfilm Asterix & Obelix en de Britten.

Sinds 2007 is ze de vaste zangeres van VARA’s radioprogramma Spijkers met Koppen. Daar zingt en schrijft ze elke zaterdag het Spijkerlied en maakt ze af en toe onderdeel uit van het cabaret. Hanneke schrijft ook liedjes op maat voor bedrijven en congressen.

Verder is Hanneke te zien geweest in het tv-programma Kassa, de serie Bagels & Bubbels en Talpa’s tv-programma Ivo Niehe vanuit het Nieuwe de la Mar. Ze was te zien als gast in verschillende talkshows waaronder Pauw en Witteman, Kunststof TV, De Wereld Draait Door, Tijd voor Max en Koffietijd.

Speelde in seizoen 2016-2017 in Adèle, Conny, Jasperina.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.