Dara Faizi

Bron: www.standupcomedy.nl/www.darafaizi.nl

Met zijn introverte en cynische stijl valt Dara op. Als toeschouwer heb je constant het gevoel dat je balanceert tussen een lach of een ongemakkelijk gevoel. Religie, afkomst of kabelmaatschappijen, geen onderwerp is taboe. Zijn manier van spelen is zo kalm, dat mensen zich wel eens hebben afgevraagd of Dara (van oorsprong Afghaan) wel weet dat er publiek in de zaal zit. Stand up is de uitlaatklep van deze jonge comedian, die al vroeg in zijn leven veel van de wereld heeft gezien. Door gebruik te maken van zijn ervaringen in binnen- en buitenland, schetst hij een bijzonder beeld van zijn denkwereld.

Dara Faizi (1988) is na een aantal omzwervingen (onder andere Rusland, Tadzjikistan, Bergen op Zoom en Amstelveen) in Nederland gaan wonen. Al op redelijk jonge leeftijd ontdekt hij stand up comedy, en besluit het ook eens te proberen. Het blijkt hem zeer goed te liggen, en het aansluiten bij de Comedy Explosion ervaart hij als zeer prettig en nuttig. Dara is het jongste lid van dit gezelschap, en heeft veel profijt van de al aanwezige ervaring.

In 2007 won Dara Faizi de juryprijs tijdens het Griffioen Cabaretfestival. De jury over Dara: “Hij begint zijn programma als een schooljongen die een spreekbeurt houdt, maar wordt gaandeweg losser en venijniger. Hij heeft een gezonde zelfspot, beschikt over verschillende stemtechnieken. Dara heeft een oorspronkelijke, opmerkzame stijl.”

Dara is gefocust, hij weet wat hij wil. Dara heeft in zijn nog korte geschiedenis al meer meegemaakt dan menigeen in een heel leven. Al jaren aan het stand-uppen terwijl hij twee universitaire studies volgt aan de VU.

Sinds Dara in 2010 met grote overmacht zowel de jury- als publieksprijs tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival binnen sleepte gaat het hard met hem. Dara is binnenkort o.a. te zien tijdens de finalistentour van dit festival met de andere finalisten, Maartje & Mine en het trio Malt in o.a. Enschede, Maastricht, Utrecht en Amsterdam. Volgend seizoen is Dara in de Nederlandse theaters te bewonderen met zijn eerste avondvullende theaterprogramma.

Zo is hij te beluisteren met een wekelijkse column op Radio 5 bij “Dichtbij Nederland” en levert hij een bijdrage op 3fm in de nacht bij Giel Beelen. Dara is regelmatig te zien als comedian op de verschillende stand-up podia. Daarnaast speelt hij zijn eerste avondvullende programma.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.