Jip de Poorter

Mijn naam is Jip de Poorter. Verwekt in een bejaardenhuis, en misschien daarom met een halve maand vertraging geboren op 14 mei 1992 in Eindhoven. Ik houd van cabaret, taal, schrijven, lezen, voetbal, carnaval, karaoke, koken en tv-kijken (meestal naar 24Kitchen). Naast het cabaret met Jeroens Clan studeer ik Nederlands in Utrecht en geef ik komend jaar parttime les op het Luzac Lyceum in Eindhoven.

In 2013 zijn we met Jeroens Clan aangesloten bij het theaterinnovatieproject ‘thinX’ van het Parktheater Eindhoven. Hierbij hebben we in het theaterseizoen 2013/2014 gewerkt aan een avondvullend cabaretprogramma onder leiding van regisseur Oscar de Boer. Onze voorstelling ‘De Grote Wanstaltige Kutrevue’ was vier avonden uitverkocht in het Parktheater.

In seizoen 2014/2015 gaan we, naast het maken van ons nieuwe avondvullende programma ‘Dit moeten we niet willen’, werken aan onze persoonlijke ontwikkeling. Op dit blog zal ik updates geven over mijn traject. Daarnaast zal ik alles wat verder in mijn leven voorbijkomt van mijn ongezouten mening voorzien.

Voor het thinX-traject gaan we van mei tot november 2014 tijdelijk in duo’s aan de slag. Bram Kroon en ik gaan onderzoeken ik hoe de verhoudingen op en buiten het podium liggen als je er opeens met zijn tweeën voorstaat. Het doel is om er nog beter achter te komen wie wij zijn als duo, als theaterpersoonlijkheid en als mens (twintigerscrisis!).

Daarnaast wil ik me het komend jaar ontwikkelen op het gebied van spel, spraak en zang, maar vooral mijn kwaliteiten als schrijver verbeteren. Ik hoop me het komend jaar met mensen uit het vak te kunnen omringen en veel van hen te leren. Daarnaast is het plan om regelmatig op dit blog te schrijven over alles wat ik meemaak. Uiteraard om u op de hoogte te houden van mijn en onze vorderingen, maar vooral om de schrijfmachine draaiende te houden. Veel plezier ermee!
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.