Suzan Seegers

Suzan Seegers is zangeres/songwriter/actrice.
In 1980 komt Suzan ter wereld in het Limburgse plaatsje Sittard. Ze groeit op in het dorp Melick, een gemeenschap waar muziek een belangrijke rol speelt. Niet gek dus dat ze dwarsfluit bij de Melickse harmonie Concordia gaat spelen. Aldaar wordt ze voor het orkest gezet om te zingen, iets waar ze op jonge leeftijd al in uitblinkt. Door mee te doen aan kindersongfestivals wint ze vele prijzen en ze besluit daarom haar muzikale weg te gaan vervolgen.
Suzan – door iedereen in haar omgeving steevast Suus genoemd – studeerde aan de Voco te Maastricht, Koningstheater te ‘s-Hertogenbosch en aan het Conservatorium in Tilburg.
Ze behaalt vervroegd haar diploma aan het einde van haar derde schooljaar met haar soloprogramma “SuuS”. Waarna haar carrière op professioneel theater vlak zich vervolgt, en ze vele grote musical producties en rollen aan haar CV mag toevoegen.
Suzan werd bij het grote publiek bekend toen ze in 2007 meedeed aan het populaire tv-format : “Op zoek naar Evita” (Avro). Door haar grote talent behaalde ze glansrijk de finale en werd zij runner-up.
In 2010 won ze de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol, voor haar rol als Kleine Eefje in de musical “Urinetown”.
Op 24 september 2012 verschijnt haar eerste soloalbum “SuuS”. Dit album bestaat uit zelfgeschreven liedjes, gemaakt in samenwerking met provinciegenoot Ge Reinders. Iets waar ze heel erg trots op is.
2013 was het jaar dat haar tweede solovoorstelling “SuuS zingt TooN”, in première ging. Met groot succes!! Een voorstelling waarin ze uniek ongekend materiaal van streekgenoot Toon Hermans mocht zingen. Liedjes die bij Maurice Hermans in het archief lagen, door Toon geschreven zijn,maar nooit of een enkele keer door Toon gezongen zijn.

Vanaf begin 2014 schitterde ze als Mus in “Little Voice”. Helaas liep ze in maart 2014 een zware hersenschudding op. Doordat ze Mus bleef doorspelen moest ze als gevolg van de zwaar aanhoudende symptomen haar reprise “SuuS zingt TooN”, die in september zou gaan beginnen, verplaatsen om volledig te kunnen herstellen. Begin 2015 kon ze deze reprise afmaken!
In augustus en september zal ze de rol van Jos van Rey op zich nemen in “El Rey”. Opera in een hedendaags jasje. Gespeeld in de provincie Limburg.
Januari 2016 zal haar derde one-man show in première gaan, “SuuS zingt Annie M.G”.
Verder verleent Suzan haar stem aan animatie, games en reclames. Ook was zij te zien als presentatrice in de reeks “Sterk in Werk” voor de tv-zender TV-Limburg.

Ze was genomineerd voor de Sentimento Musical Award, beste vrouwelijke understudy/Alternate Eliza Doolittle, en voor de Jo Erens prijs.

Vaak wordt ze gevraagd om concerten te geven met orkesten en koren, iets wat ze met veel plezier doet.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.