Soula Notos

Ik ben theatermaker, verhalenverteller, actrice, presentatrice en comedian. In 2005 studeerde ik af aan de Theaterkade in Amsterdam af als uitvoerend theatermaker met de absurde western Doctor, what do cowgirls dream about? waarin een vrouwelijke held de hoofdrol speelt.

In de locatievoorstelling Dans, Assepoester, Dans! in Museum Speelklok speelde ik Prins Heerlijk. Bij Kalebas Produkties maakte ik onder andere de voorstelling Heimwee, waarmee ik door heel Nederland toerde. Met cabaretier Jennifer Evenhuis maakte ik de cabaretvoorstelling Eigen Verantwoordelijkheid Eerst! (Sonsbeek Theater Avenue) en met Angela van Leeuwen schreef en regisseerde ik het sprookje Sam & Doornroosje voor Museum Speelklok. In de zomer van 2013 stond ik in de Paradevoorstelling De Pensionados van PETIT CIRCUIT met Peer Mascini en Bert Walthaus. Op het moment speel ik in een kindervoorstelling op basisscholen en ben ik als presentatrice, trainingsactrice, performer, en docent (o.a. op theatercamping Charme en bij het Comedyhuis) actief.

Op het moment speel ik op verschillende locaties mijn eerste avondvullende voorstelling Wie ben je als niemand kijkt? Zoals op het International Storytelling Festival (Amsterdam), First Contact London, Fortellerfestivalen (Oslo).

Op tv ben ik te zien geweest als presentatrice van het programma Gonzo (NTR) en als comedian in de talkshow De Halve Maan (NTR).

Als comedian en als MC treed ik op door heel het land en zo mogelijk ook in het buitenland. Ik ben lid van het Utrechtse collectief COMEDYHUIS, dat o.a. wekelijkse shows in De Kargadoor en maandelijkse comedyshows in TivoliVredenburg organiseert en ook verantwoordelijk is voor het Utrecht International Comedy Festival.

Als verhalenverteller ben ik regelmatig bij Mezrab in Amsterdam te zien.

Daarnaast ga ik graag het experiment aan, zoals cartoons bedenken voor Tijdschrift Lover met cartoonist Edith Kuyvenhoven (2010) en improviseren met tekst met de improvisatieband Kobra in het Bimhuis (2014).

“Great Energy. Completely original.” – Funny’s Funny Female Comedian of the Year 2011 Highly Commended Act.

“Zonder franje, recht op haar publiek. Een verhaal delen met mensen die daar naar luisteren, dat is alles.”- de Volkskrant (over Heimwee)

“Veel flair en sterke lichaamstaal.” – Stampmedia.be

“Een zeer sympathieke, maar ook lekker gepeperde Artemis, met haar wortels in Griekenland, weet mij die avond bij de kraag te pakken, te verrassen en te verblijden met haar kwinkslagen, maar vooral met de invalshoeken en de onverwacht grappige en intelligente wendingen in haar grappen.” – Tijdschrift Zij aan Zij (sept 2014)

“Soula is een perfecte host omdat ze inhoudelijk sterk is, en het publiek op luchtige wijze met zware kost in aanraking brengt. Soula maakt het verschil op dagen waarop je als organisatie echt uit bent op verbinding.” – Anna Tijsseling, directeur RotterdamV (1 okt 2015)

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.