Philippe Geubels

HET BEGIN

Philippe’s eerste kennismaking met comedy gebeurde wanneer een vriend hem een dvd van de bekende Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen toonde. Meteen gebeten door stand-up, maar niet meteen wetend hoe eraan te beginnen, schreef hij zich in voor de ‘123 Comedy Club’ workshop. Zo ontpopte zich stilaan zijn on-stage persona - niet zo heel verschillend van de echte Geubels - dat hij in 2006 op de Lunatic Comedy Awards losliet. Met succes, want dat jaar versloeg hij er alle andere debuterende comedians als Xander De Rycke en Joost Van Hyfte.

DE DOORBRAAK

Toen Philippe het jaar daarna deelnam aan de eerste editie van talentenjacht Comedy Casino Cup, uitgezonden op Canvas, brak hij pas helemaal door bij het grote publiek. Hoewel hij ditmaal nipt verloor van Xander De Rycke, was het toch prijs: in 2008 ging zijn eerste zaalshow ‘Droog’ in première in een overvolle Arenbergschouwburg. Op televisie werd hij een graag geziene gast en daarna jurylid in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ (dat laatste is hij trouwens nog steeds). Ook in programma’s als ‘De Laatste Show’ en ‘Mag Ik U Kussen’ maakte hij gesmaakte verschijningen en met ‘M!LF’ was zijn eerste tv-presentatie meteen beklonken.

HET SUCCES

Philippe’s plotse lancering tot “bekende comedian”, gaf hem stof genoeg voor een tweede avondvullende show genaamd ‘Hoe Moet Het Nu Verder?’ in 2011, warm onthaald door publiek én critici. Ook op tv bleef het gezellig in ‘De Slimste Mens’, ‘Wat Als?’, ‘Scheire en de Schepping’ en uiteraard op pad doorheen Afrika met Martin Heylen in de roadmovie ‘Dr. Livingstone’. Het sprak dan ook voor zich dat Philippe een heel eigen tv-show verdiende en dat werd kijkcijferhit ‘Geubels en de Belgen’ in 2013, waarvan in het najaar van 2014 een tweede seizoen startte.

DE TOEKOMST

Hoe moet het nu verder? Wel, na zijn Nederlandse toernee ‘Made in Belgium’ (2012-2014) heeft Philippe ook daar een sterke en nasale indruk achtergelaten. Hij was zelfs een van de weinige Belgen die het Koninklijk Theater Carré grondig plat speelde. Zijn doorbraak in het Nederlandstalige gedeelte van Europa is dus compleet. Het enige wat Philippe nu nog te doen staat is: blijven gaan.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.