Louise Korthals

Louise Korthals is cabaretière en zangeres. In haar voorstellingen verweeft ze poëtische liedjes met spitsvondige en aanstekelijke observaties. Meestal kan ze het niet laten daar nog wat filosofie en temperament aan toe te voegen, dan heeft u geluk.

Na een studie sociologie en de nodige dosis filosofie in Engeland en Amsterdam ging zij in 2007 naar de Koningstheateracademie voor kleinkunst en cabaret in ’s-Hertogenbosch, waar zij in 2010 afstudeerde met een eigen programma.

In 2011 won Louise het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar kleinkunstprogramma Het Absolute Einde. De vakjury schreef hierover: ‘Louise is een indrukwekkende theatermaakster met een ontegenzeglijke noodzaak om op het podium te staan. Zij is als een vis in het water in het theater en heeft de zaal in haar macht.’ Hierna sloot zij zich aan bij Theaterbureau Hummelinck Stuurman.

Op 17 november 2012 ging zij in première met haar eerste avondvullende programma Vlieguur, wat prachtige recensies ontving in de media en overweldigend mooie reacties van het publiek. Met deze voorstelling won Louise op 29 september 2013 de Neerlands Hoop, de vakprijs voor die theatermaker met het grootste toekomstperspectief. “Wat een energie, wat een drive, maar bovenal: wat een geboren performer", aldus het jury-rapport.

Op 6 december 2014 ging Louise in première met haar tweede programma Zonder Voorbehoud in de Kleine Komedie in Amsterdam. Dit alles onder de muzikale begeleiding van jazzpianist en componist Erik Verwey.

In 2017 speelde ze samen met Dolf Jansen een Oudejaarsconference.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.