Hadewych Minis

Hadewych Minis studeerde in 1999 af van de Toneelacademie in Maastricht. Hierna vertrok ze naar New York om daar Method Acting te gaan studeren aan het Lee Strasberg Theatre Institute.

In het jaar 2000 speelde Hadewych de hoofdrol in de voorstelling “De Gelukkige Huisvrouw” bij theatergroep Het Vervolg. Hierna volgde een driejarige samenwerking met theatergroep ZT Hollandia. In 2003 volgde een solovoorstelling “Minis”.

Na haar carrière bij ZT Hollandia, sloot zij zich aan bij het ensemble van Toneelgroep Amsterdam, waar zij in vele producties speelde. In dit jaar speelde Hadewych een vaste rol in de serie “Floor Faber” en ze was te zien in diverse gastrollen zoals in Annie M.G. en De Kroon waar zij Prinses Maxima speelde.

Ook vertolkte Hadewych in 2006 meerdere personages in het cabaret van “Koppensnellers” en is ze een terugkerende gast in het improvisatieprogramma “De Vloer Op”.

Op het witte doek is Hadewych te zien in films als “Phileine Zegt Sorry”, “Moordwijven” en “Loft”. Naast acteren heeft Hadewych een succesvolle zangcarrière. Zo heeft ze samen met Mike Boddé door heel Nederland opgetreden met de muziekvoorstelling “Gelukkig met Hadewych en Mike”.

In 2011 speelde ze samen met Jan van Eerd op de Parade de muziekvoorstelling “Hade Part One”, waarna ze de studio inging om haar eerste album op te nemen.
Na de release van haar album Hadewych Minis in 2013 deed ze in het najaar een clubtour door Nederland.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.