Jo Annemans

Jo werd op 15 oktober 1971 geboren in een muzikale familie. Zo was hij oa dirigent van een kinderkoor, actief zanger in allerlei amateur en semi-professionele koren, en nam ook 2 maal deel aan de muzikale reizen van the World Youth Choir.

Wat later verliet Jo het klassiekere genre en gooide me in de eerder populaire vorm van meerstemming zingen. Zo gaf hij zijn stem aan de Hogepriesters in de concertante versie van Jesus Christ Superstar, ondersteunde de zingende acteurs als boot-zanger bij de musical Cats, en zong diverse keren in het Sportpaleis als één van de backing-vocals bij the Night of the Proms (met oa Dani Klein, Tony Hadley en Joe Cocker).

Tot vandaag is hij nog steeds zanger/arrangeur van de pop-acapella-formatie Voice Male. In de laatste 15 jaar zong hij met hun meer dan 2000 shows (oa in Belgie, Nederland, Frankrijk, Duitsland,
Tsjechië, Italië, Denemarken, Oostenrijk, Zuid-Afrika.. Ze zongen in het Antwerpse Sportpaleis het voorprogramma van Mariah Carey, en hadden oa Sertab Erener (Turkije) en Amanda Strydom (Zuid Afrika) te gast op hun live shows en cd-opnames.

Naast een basis opleiding notenleer, (ook gitaar, voordracht en toneel), heeft Jo, door samen te werken met vele professionele koorleiders, zijn eigen muzikale waarheid ontdekt. Door zijn jarenlange ervaring in binnen- en buitenland, werd hij ook gevraagd als jury-lid in de reeks ‘vrije ensembles’ op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (vocale editie).

Hij werkt het liefste zonder partituren. Zijn arrangementen ontstaan vooral in zijn hoofd, dan neemt hij alle stemmen één voor één op in mijn bescheiden home-studio. Dat resultaat neemt hij mee naar de repetities, en werkt ze verder uit met mijn collega-zangers. Dit is ook de invalshoek waarop hij graag werkt in zijn workshop.

Doorheen de jaren ervaring met verschillende dirigenten, persoonlijke zangervaring, en passie voor het inspireren en stimuleren van gelijkgezinden is hij meermaals gevraagd voor workshops .. (coaching van zang, instuderen van partituren, en partituurloos meerstemmig zingen, etc..)

Maakt deel uit van Voice Male.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.