Thijs Maas

Thijs Maas (Eindhoven, 1980) is zanger, liedschrijver en cabaretier.

Hij verhuisde op twaalfjarige leeftijd van Eindhoven naar Nuenen, maar zijn middelbare schooltijd beleefde hij op het Eckart College in zijn geboortestad. In die jaren stond hij regelmatig op een podium; met vier schoolgenoten als cabaretgroep ‘Ka$$a Nova’s’ (hier in de enige juiste spelling) of met Marc van Dijk – met wie hij tot op de dag van vandaag samenwerkt – als ‘Maasdijk’.

Op zijn zeventiende ging Thijs naar Amsterdam om Film- en Televisiewetenschap te studeren. Tijdens zijn eerste studiejaar deed hij auditie voor de (toenmalige) Akademie voor Kleinkunst en werd aangenomen. In 2003 studeerde hij af na een stage met klasgenoten Daniël Arends, Martijn Hillenius en Steef Hupkes – alias de ‘Vier Gasten’ – en de afstudeervoorstelling ‘Carmen’ in regie van Titus Tiel Groenestege.

In 2010 rondde hij de Master Theaterzang Jazz af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Op de Theaterschool speelde Thijs al regelmatig solovoorstellingen – muzikale verhalen met pogingen tot humor en poëzie – en in de jaren daarna bleef hij dat af en toe doen. In 2007 deed hij mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en won daar zowel het concours om de Wim Sonneveldprijs als de Publieksprijs met het programma ‘Wondermens’ (regie: Pepijn Cladder).

Thijs werkte mee aan heel uiteenlopende theater-, televisie-, en filmprojecten; als speler en/of maker. Zo schreef en speelde hij kindervoorstellingen voor het Filmmuseum, vertolkte hij hoofdrollen in de telefilm ‘On Stage’ en de comedyserie ‘Sprint!’ en speelde hij in de Paradevoorstellingen ‘Wééralarm’, ‘Go Vote!’ en ‘Once Upon a Time in La Mancha’.

Vanaf mei 2008 speelt Thijs zijn eerste avondvullende voorstelling “ÉÉN”. Met zijn tweede muzikale cabaretvoorstelling “Genade” werd hij genomineerd werd voor de Neerlands Hoop 2011; de prijs voor de meest veelbelovende cabaretier.

Vanaf oktober 2012 gaat Thijs de theaters in met “CONCERT”, waarin hij eigen liederen zal zingen, begeleid door een fantastisch jazz-trio.

1999 – 2003
Akademie voor Kleinkunst

2007
Winnaar Concours om Wim Sonneveldprijs en publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival

2008 – 2010
Eerste muzikale cabaretsolo: ÉÉN

2009
Sluit zich aan bij Het Nieuwe Lied

2008 – 2010
Master Theaterzang Jazz

2010 – 2012
Tweede muzikale cabaretsolo: Genade

2011
Nominatie Neerlands Hoop, prijs voor meest veelbelovende kleinkunstenaar

2012 – 2015
CONCERT, waarin hij eigen liedjes zingt en liedjes die hij geschreven had willen hebben, begeleid door een jazz-trio

23 september
Debuut-album STUDIO komt uit

november 2014
Première ‘Goldmund’, met Wilko Sterke, als Nieuwkomers bij Orkater

2015
EP Vanaf nu met MAAS

2015 – nu
Studeert Filosofie in Gent

2016
Maakt en speelt Metaman met Wilko Sterke, in co-productie met Orkater

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.