Harry-Jan Bus

Achteraf bezien heeft jongerenkoor Kum Bah Yah uit Stampersgat voor Harry-Jan Bus de kiem gelegd voor zijn carrière als cabaretier, muzikant en presentator. In 1972 won hij samen met zijn broer een talentenjacht tijdens de kindervakantieweek in Oud Gastel. Met het Jakie Schram nummer “Zuster oh Zuster wanneer krijg ik mijn prik” wisten zij gehuld in rulle badstof pyjamaatjes de concurrentie ver voor te blijven.

Tijdens zijn middelbare schooltijd speelde Harry-Jan Bus in diverse bandjes. Samen met Ruud van de Berg (Huub Hangop) speelde hij in Leopold en de Rekels.

Na zijn verhuizing naar Rotterdam in 1978, richtte hij met Erik Stok het duo De Tunes op. De naam werd gekozen omdat dit duo met trombone en accordeon louter en alleen tv-tunes (Daar heb je Flipper!) speelde. Erik Stok vertrok naar de Verenigde Staten en Harry-Jan Bus wilde het alleen proberen. Een mislukt optreden tijdens het Camerettenfestival in 1990 (hij zat na afloop uit te huilen voor de microfoon van de Wereldomroep en kreeg een vernietigend juryrapport) sterkte hem in de overtuiging om vooral door te gaan. Na de terugkeer van Erik Stok uit de VS werd het duo De Tunes weer heropgericht met Emiel Benda op contrabas. Langzaam maar zeker veroverde dit tro de regio Rijnmond.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.