Wilfried Finkers

Bron: www.ernesto-marcellino.nl

Wilfried Finkers(1957) werd geboren te Almelo. Tijdens zijn biologiestudie richtte Wilfried de vereniging “Op Zwart Zangzaad” op, waarvan hij zelf voorzitter werd. Deze vereniging had als doel om zichzelf te bejubelen middels vrolijke teksten en optredens bij feestjes, alles werd door een positieve bril bekeken dus als voor een feestje noch een uitnodiging, noch een afwijzing werd ontvangen, gaven zij zichzelf steeds het voordeel van de twijfel. Broertje Herman werd bewonderend orgaan van de vereniging en dat deed hij met zoveel passie en daadkracht dat dit leidde tot Herman’s eerste show: “Op Zwart Zangzaad”(1979).

Toen Wilfried de biologiestudie en de vervangende dienstplicht (groepswerk met geestelijk gehandicapten) beëindigd had, wist hij genoeg van het leven om zijn broer te kunnen assisteren als tekstschrijver, belichter en levend decor. Al spoedig bleek een podium zonder Wilfried een podium met één plank te weinig.

In 2000 stopte broer Herman met het geven van optredens; gezondheidsredenen staan hem niet toe om verder te gaan. Wilfried zette zijn theatertechnisch werk voort bij het Rabotheater te Hengelo (waar hij nu nog 8 uur per week werkt).

In januari 2002 zag Wilfried in theatercafé “De Kleine Kunst” te Hengelo opnieuw het licht bij een optreden van Ernesto en Marcellino. Onder het motto: ‘Drie keer niks is niks teveel’ werd besloten het duo uit te breiden met Wilfried in de voor hem bekende rol als belichter, medetekstschrijver en podiumplank.

Wilfried heeft in zijn vrije tijd twee kinderen verwekt; verder heeft hij nooit meer iets met zijn biologiestudie gedaan.Wilfried en Herman treden op met “Op Zwart Zangzaad” op schoolfeesten.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.