Chris Grem

Wat speel je?

Basgitaar, contrabas, gitaar, toetsen, zang

Hoe ben je in de muziek terecht gekomen?

Het is begonnen tussen de schuifdeuren, op een tennisracket. Mijn eerste bandje was een coverbandje. Daarin speelde ik drums. Later ging ik gitaar spelen en daarna werd ik gevraagd om ergens bas te spelen. Ik zei ja, ook al had ik het nog nooit gedaan. Toen was ik dus ineens bassist. Ik ging naar het conservatorium maar gek genoeg realiseerde ik me pas dat ik hier mijn beroep van kon maken toen Fay Lovsky op mijn antwoordapparaat stond.

Waar kennen we je nog meer van?

Een aantal jaren heb ik in het theater bij Fay Lovsky gespeeld. Daarna heb ik, ook als acteur, kindervoorstellingen gemaakt met De tafel van Vijf en Niki Romijn. Ook heb ik veel opgetreden met singer/songwriter Charlie Dee. De laatste jaren speelde ik met cabaretiere Carolien Borgers.

Wat is het gekste dat je ooit op een podium gedaan hebt?

Dat is denk ik toch mijn Donald Duck imitatie in het programma 'Happy End" van Carolien Borgers. Ik deed een nogal fanatieke versie van Donald dus het zag er een beetje uit alsof mijn hoofd ging ontploffen. Maar dat is gelukkig nooit gebeurd. Hoewel, in de kindervoorstellingen met Niki Romijn speelde ik 5 mieren en een konijn. Dat was ook even wennen.

Wat luister of zie je zelf

Volgens mij ben ik een alleseter. Ik probeer de nieuwste popmuziek altijd wel te volgen. Leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Tegelijkertijd hou ik erg van de grote namen van vroeger. En van klassiek, en van reggae en blues en Afrikaanse muziek. Dat geldt eigenlijk ook voor het theater. Maar als ik er iemand uit moet pikken dan is het Wim Helsen. Daar kan ik me helemaal gek om lachen.

Is er leven buiten Het Groot?

Naast het leven als optredend artiest vind ik het inspirerend om muziek te arrangeren, op te nemen en te mixen. Ik heb een studiootje in Rotterdam waar ik dat regelmatig doe en ik heb al een aantal cd's geproduceerd, onder andere van Fay Lovsky en Charlie Dee.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.