Cortijn Tonkes

Cortijn Tonkes is een jonge uitvoerende theatermaker. Zijn programma’s zijn eerlijk, ontwapenend en humoristisch.

In 1986 werd Cortijn geboren in de stad Kampen in Overijssel. Na de kleuterklas is hij verhuisd naar Ten Boer in Groningen om na groep acht opnieuw te verhuizen naar Roden in Drenthe. Daar begon hij aan de mavo, stroomde op naar de havo en haalde uiteindelijk ook zijn vwo-diploma. Hij besloot Theater-, film- en televisiewetenschap te gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht, maar kwam er snel achter dat hij liever de praktijk in wilde. Meteen na de afronding van zijn bachelor is hij begonnen aan Theateropleiding Selma Susanna.

Op 2 november 2012 wint Cortijn Tonkes zowel de jury- als de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival in de Stadsschouwburg van Groningen.

Al vanaf het begin van zijn opleiding is Cortijn actief als theatermaker en is hij te zien op verschillende festivals en in verschillende theaters. De finaleplekken van het Gronings Studenten Cabaret Festival en het Amsterdams Kleinkunst Festival leveren hem twee keer een tournee op door heel Nederland met zijn programma “MAAT!”.

Na vier jaar verlaat hij de theateropleiding voor een duale opleiding in het VU Medisch Centrum Amsterdam tot Radiotherapeutisch Laborant. Daarna maakt hij toch zijn opleiding aan de Theateropleiding Selma Susanna af. In 2015 studeert hij af met zijn solovoorstelling “Balada Triste – Cirque du Cortijn”.

Daarnaast is Cortijn actief als tekstschrijver en maakt deel uit van het cabaretduo Cortijn en Younes en van Theatergroep HETZE.Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.