Christine de Boer

1983 Geboren in Baarn

2001 Studeert Engels en zang in New York

2005-2009 Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie

2009 Maakt solo ‘Christine speelt gelukkig’

2010-2012 Maakt deel uit van de originele cast van Soldaat van Oranje de Musical

2011 Richt samen met Yentl Schieman ‘Yentl en de Boer’ op

2011 Sluit zich aan bij Het Nieuwe Lied

2011-2013 Maakt voor het Fringe Festival de theatrale nachtclub Club Silenzio

2012 Wint de Fringe Silver Award met Club Silenzio

2013 Wint de Wim Sonneveldprijs (jury en publieksprijs) tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival met Yentl en de Boer

2017 – 2018 Yentl en de Boer in concert?

2016 – 2017 Lied van de maand in RTL Late Night

2016 Nominatie Neerlands Hoop en cd M’n snoep: live in het Concertgebouw

2015 – 2017 Debuutvoorstelling De snoepwinkel is gesloten

2015 Vast onderdeel van OPIUM TV en OPIUM OP OEROL

2014 Debuut cd De Plaat en Annie M.G. Schmidtprijs voor Ik heb een man gekend

Christine was als actrice en zangeres onder andere te zien in “Soldaat van Oranje de Musical” waar ze de rol van Ada vertolkte. Naast haar samenwerking met Yentl maakt zij deel uit van het singer-songwritercollectief Het Nieuwe Lied en specialiseerde zij zich als regisseur in het muziektheater. Ook zong zij veel Franse Chansons met de formatie Trio Bouillabaisse. In het theater kunt u haar verder gezien hebben in Zomergasten van het Amsterdamse Bostheater, De Deadline van het M-Lab en Carmen van Stella Den Haag en het Nationale Toneel. Op televisie was ze nog geen 5 minuten te zien in Flikken Maastricht en bij De Meisjes van Thijs.

Christine de Boer (Baarn, 3 juni 1983) is een Nederlandse actrice en cabaretière. Samen met Yentl Schieman vormt ze het muzikale absurdistische cabaretduo ‘Yentl en De Boer’.

De Boer komt uit een gezin met drie broers en zussen. In haar woonplaats Baarn bezocht ze de Nieuwe Baarnse School waar ze onder anderen les kreeg van Majel Lustenhouwer en ging vervolgens naar het gymnasium in Hilversum. Ze werd afgewezen bij een auditie voor de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze besloot hierop Engels en zang in New York te gaan studeren. Ook ging ze naar Zwitserland om er Frans te leren. Na drie jaar kwam ze terug in Nederland en studeerde er drie jaar lang communicatiewetenschappen. Hierna volgde ze de opleiding aan De Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze in 2009 afstudeerde. Met klasgenoot Yentl Schieman richtte ze in 2012 het cabaretduo Yentl en De Boer op, waarmee ze in 2013 zowel de publieksprijs als de Wim Sonneveldprijs won op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Naast haar samenwerking met Schieman maakt De Boer deel uit van het singer-songwriters collectief Het Nieuwe Lied. Verder specialiseerde ze zich als regisseur in het muziektheater. Als actrice en zangeres was zij te zien in Soldaat van Oranje de Musical waar ze de rol van Ada vertolkte, en speelde ze in Zomergasten van het Amsterdamse Bostheater, De Deadline van het M-Lab en Carmen van Stella Den Haag en het Nationale Toneel. Op televisie had ze een kleine rol in Flikken Maastricht en was ze één van De Meisjes van Thijs. Begin 2015 was De Boer te zien in de bioscoopfilm Onder het hart in de rol van bruid. De Boer heeft een belangrijke rol in de telefilm Billy (2018), het regiedebuut van cabaretier Theo Maassen. Ze is regelmatig te zien in tweede seizoen van het sketchprogramma Klikbeet.Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.