Lieven Scheireprint pagina
Theaterlezing

Over Lieven:
Lieven is theatermaker en tv-presentator. Hij studeerde fysica in Gent (B) aan de UGent. Daar richtte hij tijdens zijn studie samen met zijn neef Jonas Geirnaert de comedygroep Neveneffecten op. Hiermee wonnen ze in 2003 het Groninger Studenten Cabaret Festival. Er volgden twee avondvullende voorstellingen in Vlaanderen en Nederland. Lieven presenteert, modereert en animeert interessante avonden, congressen en events, is actief als stand-up comedian en houdt ook lezingen in België en soms ver daarbuiten over o.a. over de relativiteitstheorie van Einstein, de kwantummechanica, de formule van Drake, of gaat hij in het Engels los in ‘The Wonderful World Of Lieven Scheire’.
?Met zijn theaterlezing ‘Live in Nerdland; DNA’ maakte Lieven vanaf januari 2019 de overstap naar Nederland met een aantal shows in de grote zalen van de Nederlandse theaters. Komend seizoen is Lieven te zien met ‘Artificial Intellligence’

De pers over ‘Live in Nerdland: DNA’
“Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker in zijn theatercollege over DNA” (???? Algemeen Dagblad).
?“Zijn college liet me beseffen dat er spectaculair veel is gebeurd in de biologie sinds ik twintig jaar geleden eindexamen deed in dat vak.” en “Live in Nerdland: DNA laat zien wat er nu al kan en wat er de komende jaren aan zit te komen.” (Ionica Smeets)
Prijzen:
Winnaar Wablieft-prijs 2018

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.