Lenette van Dongenprint pagina Paradijskleier

Fotograaf: ALEK

Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is mijn lievelingsdag.

overvloedpassieonvoorwaardelijkeliefdeIKverderhogerbeterdoelenstellendroombaanZITultiemerelatiesOPintensebelevinginzichthechtefamlilieDEwaardevolleBANKvriendschappengeweldigeMETkinderenidealepartneradembenemendenatuurEENwandelingbergenzeezonzeilenZAKgezondheidbalansblijeiCHIPSYogadetoxverantwoordkokenENmeditatieperfecteconditiestiltewarmteplezierVOELvoldoeninggelukMEonvoorwaardelijkeliefdeKNUTovervloedsamenvoldaanbereikperfectie

De pers over Paradijskleier:

NRC “(…) Van Dongen is ook in dit programma weer een wonder van expressiviteit. Ze kan zaken die al honderd keer door andere cabaretiers zijn bespot, geheel nieuw leven inblazen. ”

ALGEMEEN DAGBLAD ”Schaamteloos geestige Lenette heeft te veel te vertellen om te stoppen.” (…) Lenette van Dongen in deze vorm heeft ons nog veel te zeggen en laat ons vooral onbedaarlijk lachen. Bovenal om onszelf.”

Telegraaf (…) “De artieste zit vol levenslust en weet dat in haar nieuwe programma ‘Paradijskleier’ aanstekelijk over te brengen. Ze voelt zich krachtiger dan ooit .” (…) Sentimenteel wordt de voorstelling nergens, daarvoor weet ze op tijd de boel te relativeren en door een lekker dancenummer in te zetten en op een trampoline mee te springen. ”

THEATERKRANT (…) “Geen schone schijn, maar echt geluk staat centraal in Paradijskleier, misschien wel de troostrijkste voorstelling uit haar oeuvre.

(…) “Het publiek staat centraal. Het ontroerend hoogtepunt bereikt ze als ze iemand het podium op trekt die aangeeft wel een troostrijk lied te kunnen gebruiken. Ze zingt diegene persoonlijk toe, met zo veel intense liefde dat het lijkt alsof ze elkaar al jaren kennen. En in zekere zin is dat misschien ook wel zo, want Van Dongen heeft altijd al een sterke band met haar publiek. Die focus op het geluk van haar publiek levert een warm bad op, vol troost en plezier. ”

De voorstelling heeft het keurmerk ‘keuze van de criticus’ ‘gekregen van de theaterkrant VOLKSKRANT “Lenette van Dongen staat vitaal en expressief op het toneel, met een reeks scherpe observaties en mooie liedjes.”

TEKST EN SPEL: Lenette van Dongen REGIE: Titus Tiel Groenestege & Pieter Tiddens TECHNIEK: Bas Hupsch & Robert Wit SET: Marco Schoonderbeek PRODUCTIE: Bunker TheaterzakenDeze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.