Tim Fransenprint pagina NIEUW

Fotograaf: By Nadia

Tim Fransen gunt zichzelf even een nieuw begin. Na twee fantastische theaterprogramma’s waaraan een filosofische overpeinzing ten grondslag lag, wil hij nu de totale vrijheid om te beginnen bij het begin: lol maken. Hij gaat een aantal maanden de kleine theaters in om te klooien. Zonder plan, zonder eindpunt. Gewoon kijken waar hij op uit komt. Alles waar hij z’n zin van heeft, neemt hij mee richting zijn 3e avondvullende voorstelling. Maar zo ver is het gelukkig nog lang niet. Eerst klooien.

Tim Fransen (1988) groeide op in de Amsterdamse Bijlmer en droomde er als kind al van om cabaretier, tekstschrijver en filosoof te worden. Die droom kwam helemaal uit: aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij cum laude de studies psychologie en filosofie. In 2014 won hij het BNNVARA Leids Cabaret Festival op overweldigende wijze en in 2016 nam hij de Neerlands Hoop in ontvangst voor zijn debuutprogramma Het failliet van de moderne tijd.

De pers over zijn vorige voorstelling Het Kromme Hout der Mensheid:

Algemeen Dagblad (★★★★★) “Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”

Telegraaf (★★★★½) “Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…) “Je komt superlatieven te kort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”

Volkskrant (★★★★) “Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”

Dagblad van het Noorden (★★★★★) “Tim Fransen hoort bij de top. Het kromme hout der mensheid is een prachtige voorstelling. (…) Snel en verrassend in onthullende biografische verbindingen, abrupt in sublieme wendingen en met venijnige, ontregelende humor.”

Parool “Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.”

NRC “Hoogtepunt van de voorstelling is het prachtige slotverhaal over zijn ontmoeting met een Russische filosoof in Kaliningrad. (…) In dit verhaal komen persoonlijke zoektocht en politiek engagement prachtig samen.”

Coen Verbraak in Radio 1-Rubriek Het Allermooiste “Fenomenaal programma.” (…) “IJzersterk, intelligent topcabaret.” (…) “Imponerend om te zien dat een man van 29 zich al moeiteloos aan de top van het cabaret weet te positioneren. Een echte aanrader.”Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.