Absurdist Ronald Snijders brengt plaat uit print pagina
(13-02-2018)

Absurdist Ronald Snijders heeft zijn eerste plaat uitgebracht. ‘Ik Hou Van Een Hert’ en ‘Het Gebouw, twee liedjes uit zijn theaterprogramma WELKE SHOW, heeft Snijders met een bigband in de studio opnieuw opgenomen en zijn inmiddels als digitale hitsingle verkrijgbaar. Snijders: ‘Er werd mij na de show voortdurend gevraagd: komt jullie muziek nog beschikbaar voor normale mensen zoals wij? Wanneer gaan jullie de studio in? Dus dat hebben we gedaan.’ Over het resultaat zegt hij: ‘Ik sta werkelijk versteld!’ Muziekkenners noemen zijn debuut ‘misschien wel de belangrijkste plaat van Snijders tot dusver’.

‘Ik Hou Van Een Hert’ gaat letterlijk en figuurlijk over het ongerijmde: ‘Dat is in de kern wat absurdisme voor mij is’, aldus Snijders, ‘Het is eigenlijk een soort samenvatting van mijn werk’.

De muzikanten die in WELKE SHOW spelen, toetsenist Erik Verwey en drummer Bram Knol, hebben de opnames gemaakt. Snijders schreef zelf de liedjes. Rendall Heye en Coen Witteveen (de blazers van Typhoon), bassist Camiel Jansen en gitarist Pepijn van Dorst spelen ook mee op de plaat.

WELKE SHOW werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende theaterprogramma van afgelopen seizoen, en is tot en met 20 maart te zien in de theaters. Vanaf eind april begint hij met de try-outs van een nieuw programma.

‘Ik Hou Van Een Hert’ en ‘Het Gebouw’ zijn vanaf dit moment te vinden op Spotify en I-tunes.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.