Renee van Bavel schrijft lied voor de Nationale Dodenherdenking op 4 mei print pagina
(05-03-2018)

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zal Van Bavel het lied “Een Mens”, dat zij schreef in opdracht van het Nationaal Comité 4 & 5 Mei, live en onder begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest ten gehore brengen in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Vanaf 18 maart is Renee van Bavel met haar theaterconcert “Denkend aan Holland” in de theaters te zien.

Denkend aan Holland is een theaterconcert met observaties van Nederland, geschreven vanaf een afstand. Aan de vleugel, begeleid door drummer Rogier De Nijs, zingt en vertelt Renee van Bavel wat ze ziet.

Renee van Bavel is al jaren een bekend gezicht in de concertzalen en theaters van Nederland. Haar nummers schitteren door toegankelijke teksten gecombineerd met sterke melodieën. Renee schrijft over hetgeen zij om zich heen ziet in de wereld. Ze stelt vragen, probeert zich te verplaatsen en schuwt daarbij de actualiteit niet. Zaken van het hart en kleine huis-tuin-en-keukenmomenten komen langs maar ook thema’s als oorlog en de gevolgen daarvan brengt zij van “ver van je bed” naar dichterbij.

Sinds 5 jaar woont en werkt Renee in Berlijn en naast haar concerten in Duitsland en Oostenrijk speelt zij regelmatig in Nederland. De afgelopen 2 jaar toerde zij samen met de fanfare van de Koninklijke Landmacht met het programma “Saluut! Een groet aan de veteraan”. Een concertprogramma dat Renee in opdracht van het Ministerie van Defensie en de Nationale Veteranendag voor de veteranen schreef. Juni 2017 zong zij voor Koning Willem-Alexander in de Ridderzaal.

“Van Bavel kraakhelder zonder spatje pathos” – De Volkskrant
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.