Deelnemers bekend Utrechts Kleinkunst Festival print pagina
(03-05-2018)

Het Schiller Theater Place Royale organiseert op 10, 11 en 12 mei de tiende editie van het festival. Dit jaar strijden in 2 halve finales 9 kandidaten om de felbegeerde Utrechtse Kleinkunstprijs. Zaterdag 12 mei is de Grand Finale. Alle drie de avonden beginnen om 20:30 uur. De kandidaten vormen een mix van gevestigd en aanstormend talent. De volgorde zal door organisatie of loting worden bepaald. De presentatie is in handen van journalist, cabaretière, presentator, (video)columnist, (liedjes)schrijver Anouk Kragtwijk en Steef Schinkel.

De deelnemers donderdag:

De Troubabrours
Joost Ariëns
Maarten Peters
Daniel Doornkamp

De deelnemers vrijdag:

Paul Brederveld
Daniel Hentschel
Margreet Markerink en Kees Scholten
Carla Regina
Marquise

DONDERDAG 10 mei 20:30 uur

De Troubabrours

De Troubabrours zijn een trio dat een programma brengt voor een aandachtig publiek. We maken korte voorstellingen, maar ook een theatershow van twee maal drie kwartier met daartussen een pauze. Het zijn conferences en mijmeringen van Marcel Vaandrager, waarna er een lied volgt van Marcus Mulder en Frans Lodewijk. Marcus is een geschoolde zanger (hij heeft in operagezelschappen gespeeld) en Frans is een singer-songwriter. De liederen, conferences en mijmeringen sluiten naadloos op elkaar aan. Het is een onderhoudend programma met nadenkertjes en schatermomenten. De première van de huidige voorstelling was in Theater Zuidplein in Rotterdam. We spelen onze voorstelling(en) in kleine theaters en zalen.

Joost Ariëns

De kans dat er nog iemand rondloop met de naam Joost Ariëns? Die is aanwezig. Maar dat er nog een Joost Ariëns bestaat met een volle, donkere baard is al onwaarschijnlijker. Er is maar één Joost Ariëns die in 1989 geboren werd en verhuisde naar Tilburg om daar op zijn zolder liedjes te schrijven met teksten als ‘Naakt in je blootje, in je lichaam verdwenen’ of ‘Het juiste komt er aan en is het wachten waard’. Joost Ariëns is stoïcijns, maar niet onverschillig. Hij combineert humor en poëzie alsof ze voor elkaar bestemd zijn. Droomt zich door de dag, maar blijft daarbij scherp. En verwerkt die combinatie in zijn Nederlandstalige liedjes.

Maarten Peters

Gedichten; ‘Striemend Gedrag, de dood op de hielen’. Het leven van mij als vader en borderliner. Overdenkingen over de dood, het verlies van contacten, kinderen, cannabis. Zware kost niet lichtzinnig, zet aan tot denken. Maar toch met hoop, doorzetten, knokken en loslaten.

Daniel Doornkamp

Daniel is een 18-jarige jongleur met een gevestigde naam in de circuswereld. Na afgelopen jaar 130 shows gespeeld te hebben heeft hij de Award tot grootste circustalent in ontvangst genomen. Maar niet alleen het circuswereld is zijn werkplek, de afgelopen jaren heeft hij bij verschillende festivals, bedrijfsfeesten en gala’s opgetreden.

VRIJDAG 11 mei 20:30 uur

Paul Brederveld

Paul Brederveld is een geëngageerd kleinkunstenaar. Zijn doel in het leven én in zijn werk is zelfontwikkeling en zelfverbetering. Dat lukt, helaas, vaak niet zoals hij dat zou willen. Hij heeft het in zijn conferences en liedjes over seriemoordenaars, porno en de dagelijkse frustraties van een kantoorbaan.

Daniel Hentschel

Klankkunstenaar: o.a. een koffer vol mondharpen, tekstloze zang (jodel, keelzang, beatbox etc.) live loops. Heel verrassende wonderlijke klankwerelden en ritmisch groovend. Ooit omschreven als electronische dada-folk. Danibal (Daniel Hentschel) cartoonist en muzikant. initiatiefnemer van Klangkörper (podium voor boventonen) en de maandelijkse show De Komijnen (podium voor experiment en absurdisme).

Margreet Markerink/Kees Scholten

De Moed om te vertrekken. Spelen en zingen, een programma over het immer actuele thema van het vertrek. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Illusies, avontuur, liefde, mislukkingen en frustratie. En de heimwee naar dat wat achtergelaten wordt. Ruim honderd jaar geleden vertrokken miljoenen Europeanen naar de andere kant van de oceaan. Ze zochten hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata De confrontatie met de reeds aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek en dansvorm op: de Tango. …… en het is dit lied luid of lelijk gezongen, dat troost biedt aan hoe het is gegaan. (uit: la Violeta). Zanger/acteur Kees Scholten en pianiste/componiste Margreet Markerink nemen u mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes en bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken. Zij doen dit door vertalingen te brengen van oude en nieuwe Argentijnse tangoliederen en met eigen composities van Margreet.

Marquise

Marquise Marthe (1993) werd geboren in een aan lager wal geraakt markiezengeslacht in Amsterdam, verlangde haar hele leven naar de zee, werd geadopteerd door een rijke dame, woonde een tijd in Amerika, sloot zich aan bij een kungfuschool, een poëziegroep, ontsnapte aan een rijdend circus en zag toen het Noorderlicht. Na haar studie neuropsychologie besloot ze de theaterschool (De Trap) te doen. Feit en fictie door elkaar halen is haar levenswerk. Zij schreef in 2017 een hoorspel Het Duister en tourde hiermee over verschillende festivals. Het Duister werd bekroond met een aanmoedigingsbeurs van Stichting Kunst en Dialoog. Haar passie is schrijven en nieuw werk maken, dit jaar komt zij met het stuk ‘SchaakMat’.

Carla Regina

Carla Regina speelde op 3-jarige leeftijd piano en begon op 18-jarige leeftijd met zingen. Ze studeerde af op het gebied van piano en klassieke zang aan het Conservatorium van Bari en het prestigieuze Giuseppe Verdi Conservatorium in Milaan, Italië. Carla heeft in het verleden in concertzalen en op festivals opgetreden in heel Europa. Vanaf 2007 is ze actief als (muziek) theatermaakster. Het Parool over Carla Regina: “De klassiek geschoolde Regina bewijst dat ze van vele markten thuis is. Ze brengt aria’s, jazzballads en Italiaanse folk nummers op prachtige wijze. Haar briljant acteertalent en haar stem zorgen voor kippenvelmomenten!”

Lees meer op: http://www.utrechtskleinkunstfestival.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.