Vijf finalisten in jubileumeditie van het 10é UKF2018 naar de Grand Finale. print pagina
(12-05-2018)

Na afloop van de tweede halve finale in het Rijksmonument van het Schiller Theater “Place Royale”, maakte juryvoorzitter Arie van Viegen de finalisten van de 10é UKF2018 bekend. Joost Ariëns, Maarten Peters, De Troubabrours, Paul Brederveld, Margreet Markerink en Kees Scholten zullen het zaterdagavond 12 mei tegen elkaar opnemen tijdens de extra feestelijke jubileumeditie van het Utrechts Kleinkunst Festival in het Schiller Theater “Place Royale”. Deze kleinkunstprijs het Utrechtse Kleinkunst Festival (UKF) wordt in 2018 voor de tiende maal georganiseerd. Samen met het Utrechts Cabaret Festival vormt het één van de culturele hoogtepunten van het Utrechtse theaterseizoen.

Op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei vonden de halve finales plaats, op zaterdag 12 mei is de Grand Finale.

In 2017 werd het UKF gewonnen door Sanne Schuhmacher. Andere winnaars van de juryprijs waren:
– Meike Veenhoven (2010)
– Arjan Verschuur (2011)
– Marinke Flapper (2012)
– Nele Mennes (2013)
– Marjolein de Graaff (2014)
– Dan Tien in de Lucht (2015)
– Les Tigresses Rouges (2016)
– Sanne Schuhmacher (2017)

Kaarten voor het festival kunt u reserveren via de website van het Schiller Theater ‘Place Royale’, www.schillertheater.nl

Verspreid over twee avonden zag het publiek achtereenvolgens: De Troubabrours,Joost Ariëns, Maarten Peters, Marquise,Paul Brederveld, Danibal, Margreet Markerink met Kees Scholten en Carla Regina. De presentatie was in handen van cabaretière Anouk Kragtwijk die in 2017 zelf in de finale van het Utrechts festival stond en met een prijs werd bekroond.

De finale wordt zaterdag gepresenteerd door Anouk Kragtwijk en theatereigenaar Steef Schinkel. Anouk zal in de Grand Finale enkele eigen acts ten tonele brengen. Tijdens deze avond spelen de finalisten een door hen grotendeels zelfgeschreven kleinkunstprogramma van 20 minuten. Na afloop wijst de vakjury de winnaar van het 10é Utrechts Kleinkunst Festival 2018 aan. Tevens kiest het publiek haar favoriet die met deze 10UKF2018 Publieksprijs zal worden beloond. Daarnaast zal de directie van dit theater een persoonlijkheidprijs uitloven.

Lees meer op: http://https://www.utrechtskleinkunstfestival.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.