Veldhuis & Kemper brengen nieuwe en persoonlijke EP uit print pagina
(15-05-2018)

Cabaretduo Remco Veldhuis & Richard Kemper brengt vijf gloednieuwe en persoonlijke liedjes uit. Deze verschijnen op 14 mei 2018 op de digitale EP ‘Geloof ons nou maar’ en komen uit de gelijknamige voorstelling waarmee het duo tot juni 2019 door Nederland toert. “Beeldschone liedjes” recenseerde het AD en beloonde de show met vijf sterren.

De aanstekelijke single ‘Hippe Shit’, een muzikale parodie op de hedendaags hipheid, maakt volgens de Volkskrant kans om de hit ‘Ik wou dat ik jou was’ van de troon te stoten. Bijzondere feature is het letterlijke tegengeluid van de Spaans- Nederlandse zangeres Wieke Garcia.

De andere nummers op de EP zijn – net als de voorstelling – persoonlijker dan ooit en vertellen over jezelf openstellen (‘Mijn hart is groot genoeg’), dat je soms bang moet durven zijn (‘Ravijn’), hoe een overleden dierbare nog elke dag aanwezig kan zijn (‘Zelfs nu je zwijgt’) en een frisse blik op geloof (‘Ik geloof niet’). Voor dit laatste nummer werd samengewerkt met niemand minder dan Carel Kraayenhof.

Deze frisse invloeden stonden niet op zichzelf. Het album is geproduceerd door Arno Krabman, een nieuwe naam in het Veldhuis & Kemper team. Hij is erin geslaagd om een eigentijdse klank aan het vertrouwde duo-geluid toe te voegen.

Het duo zelf is verguld met de nieuwe release. Veldhuis: “Dat wij na 18 jaar samen toch weer een nieuw geluid hebben gevonden voor onze muziek, ja daar word je vrolijk van”. Kemper vult aan: “Het is echt gelukt om onszelf opnieuw uit te vinden. Het is dichterbij, naakter, echter. Je hoort meer dan ooit wie we zijn.”

Lees meer op: http://www.veldhuisenkemper.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.