Thjum Arts winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival print pagina
(30-05-2018)

Op 25 mei vond de jubileumfinale plaats van de 25e editie van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Na een spetterende avond werd zowel de publieksprijs als de juryprijs van het 25e ASCF uitgereikt aan comedy talent Thjum Arts.

Wie zijn we?
Dit jaar is het de 25 verjaardag van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en dat hebben we gevierd op grootse wijze. Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaretevenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het voornaamste doel van het ASCF is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival de kans te bieden om voor een groot publiek op te treden. Enkele voorbeelden van cabaretiers die via het ASCF een plek in de cabaretwereld wisten te veroveren zijn oud winnaars als Merijn Scholten, Alex Ploeg, Pieter Derks en Tim Fransen.

Het verdere verloop van de avond

Na het verloop van de acts van de drie finalisten en de slotact door Van der Laan en Woe werd de publieksprijs uitgereikt aan Thjum Arts. Tijdens de uitreiking van de juryprijs prees de jury het cabaretduo Roovers en van Leeuwen met een goed gepolijst optreden, de muzikaliteit van het duo en hun spel met theaterwetten. Aanstormend talent Destin Sleutel kreeg erkenning van de jury voor zijn grote talent maar uiteindelijk werd ook de juryprijs uitgereikt aan Thjum Arts. De juryleden waardeerden de diepgang en diversiteit in zijn spel en concludeerde dat hij een volwaardige voorstelling heeft opgezet.

Lees meer op: http://www.ascf.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.