Kiki Schippers brengt nieuwe single uit rond #MeToo print pagina
(15-06-2018)

Tijdens de Avond van de Kleinkunst, die 10 april jongstleden plaatvond in De Kleine Komedie in het kader van het Amsterdams Kleinkunst Festival, gaven jonge theatermakers en talentvolle popmuzikanten een vervolg op Nederlandstalige klassiekers. Kiki Schippers schreef en zong een eigentijds antwoord op Suzanne van V.O.F. de Kunst, dat zij die avond uitvoerde nadat Nol Havens eerst zijn klassieker ten gehore had gebracht. Het muzikale antwoord van Schippers, waarbij ze in de huid van Suzanne kroop, werd juichend ontvangen, waarna het idee ontstond een single uit te brengen.

Pink Oculus en Sarah-Jane, die zij eerder ontmoette tijdens de sessies van Muzikale Helden, betrok zij bij de opnamen voor de single. Ze doken samen met Ferdi Lancee (de schrijver van Suzanne en producer van onder andere Gare Du Nord) de studio in. Deze samenwerking mondde uit in een swingend nummer met zomerhitpotentie, rond het thema #MeToo. Studio Daad tekende voor het artwork. Op vrijdag 15 juni is de release van de single op Spotify.

Intussen werd ook een clip opgenomen, waarin onder andere Pieter Jouke een rol speelt, omringd door powervrouwen. De clip werd gesponsord door Rumble, producent van boksartikelen. De videoclip verschijnt volgende week op YouTube.

Komend weekend vertrekt Kiki Schippers naar Oerol om dagelijks, van maandag 18 t/m vrijdag 22 juni, in het televisieprogramma Opium op Oerol een muzikale ode aan dit theaterfestival te brengen. Komende zomer staat zij op het reizende theaterfestival De Parade. Volgend seizoen toert Kiki Schippers met Waar langs de Nederlandse theaters. Deze muzikale cabaretvoorstelling gaat op 31 oktober 2018 in première in De Kleine Komedie te Amsterdam.

Lees meer op: http://www.kikischippers.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.