Nieuwe cd over Utrecht van Meike Veenhoven print pagina
(09-09-2018)

In september presenteert Meike Veenhoven met trots haar nieuwe cd “Licht in de Donkerstraat, Utrecht bezongen” met liedjes die zich afspelen in Utrecht. Hij is al te bestellen via www.meikeveenhoven.nl (levering na 16 september).

Licht in de Donkerstraat, Utrecht bezongen

Waarom een cd met liedjes over Utrecht?

Ik haal mijn inspiratie voor liedjes altijd uit mijn eigen omgeving. En in woon al het grootste gedeelte van mijn leven in Utrecht. Toen ik op een gegeven moment merkte dat ik een aantal liedjes had geschreven die zich hier afspeelden, ben ik me hierop gaan toeleggen.

Als je door de stad loopt, kan je je tussen alle drukte, opeens bewust worden van alles wat er niet meer is. Dat zich hier zoveel heeft afgespeeld, dat met lagen tijd en aarde is bedekt.

In dit programma neem ik je mee naar befaamde en verborgen plekken of straten in Utrecht en voer ik je langs bekende en onbekende Utrechtse personages uit het heden en verleden.

Ik zing van mensen in de stad, die zichzelf hebben aangetroffen in het leven en er hun eigen weg proberen te vinden. En ik zing van het leven dat was. Van de echo’s die je dagelijks terug hoort van de verdwenen kloosters, de gesloten winkeltjes en gestorven personages. Natuurlijk kan de Domtoren niet onbezongen blijven. En Nijntje komt langs.

De dagen des mensen zijn als het gras
Gelijk een bloem des velds zo bloeit hij
En gaat de wind erover gaat hij naar de grond
En niemand weet meer waar hij ooit nog stond

Lees meer op: http://www.meikeveenhoven.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.