Vijf topcabaretières in één kerstvoorstelling print pagina
(08-10-2018)

The Last Christmas

Sinterklaas werd afgeschaft, daarna was Pasen het haasje en toen volgde ons geliefde kerstfeest … TEN STRENGSTE VERBODEN. Mariah Carey is rücksichtslos van Spotify verwijderd, kerstbomen zijn massaal verbrand en soldaten hebben de laatste kerstengeltjes uit handen van kinderen geslagen. Nu, in de dagen rondom ‘het voormalig feest dat niet genoemd mag worden’, worden antikerstmilities ingezet om de orde te bewaken. Ook in de grijze straten rondom het Leidseplein. Toch breken we de kelderdeuren van Theater Bellevue open. Wij. De Rebellen. The Secret Party Believers. Met gevaar voor eigen leven en gewapend met videobanden van Home Alone stoffen we de kunstboom af, trekken de pieken uit het vet en richten de kerststal in. Want al kost het ons het leven, we moeten en zullen nog één laatste keer Kerst vieren.

Kom naar The Last Christmas. Tenzij je geen ballen hebt.

Over de makers

Eva Crutzen (Opslaan als, KLIKBEET), Yentl Schieman (Yentl en de Boer, Het Nieuwe Lied), Stephanie Louwrier (Theaterfestival de Parade, Revolutie van de mislukking), Christine de Boer (Yentl en de Boer, Het Nieuwe Lied) en Yvonne van den Eerenbeemt (Sirene, Bronst) wonnen samen 2 publieksprijzen, 1 juryprijs en 1 Annie MG Schmidtprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.
Verder wonnen ze samen 1 Kemna Award, 2 Beste Actrice prijzen, het Rabotalentenconcours, de Renault Twingo Award, de Telekids teken-award, Harpers Bazaar Woman Of The Year Nieuwkomer Award, de Fringe Silver Award, Prijs voor Jong Talent Brabant, de Paradeparel, de Gouden Mus en de Zilveren Rat. Ze zijn voornemens in 2024 het Eurovisie Songfestival te winnen.

Nu slaan deze vijf cabaretières de handen ineen en staan zij gezamenlijk op het podium van Theater Bellevue in The Last Christmas.

Door: Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer, Yvonne van den Eerenbeemt
Regie: Wimie Wilhelm
Productieleiding: Annelies Hendrikse
Fotografie: Casper Koster
Nabewerking campagnebeeld: Thijs Meuwese

The Last Christmas is een coproductie van Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue

Speeldata:

dinsdag 18 december t/m zaterdag 29 december 2018
diverse aanvangstijden

Lees meer op: http://www.theaterbellevue.nl/thelastchristmas
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.