Yentl en de Boer lanceren langverwacht derde album print pagina (22-10-2018)
Vrijdag 9 november lanceert het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer (Yentl Schieman en Christine de Boer) hun langverwachte derde album Morph. Het album staat vol nummers uit hun nieuwe theatervoorstelling Magie en liedjes uit hun zomerprogramma Yentl en de Boer in Concert, zoals ‘De slechte raadgever’ en de titeltrack ‘Morph’. In aanloop naar de release brengt het duo bij de start van de pre-order op 19 oktober de single ‘Zitten in de trein’ uit, op 2 november volgt het nummer ‘Meemaken of niet’ mét videoclip.

Yentl en de Boer

Na het winnen van de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun lied ‘Ik heb een man gekend’ is het hard gegaan met Yentl Schieman en Christine de Boer. Na twee albums, drie succesvolle theatertours én twee zomerconcertreeksen zijn Yentl en de Boer niet meer weg te denken uit het Nederlandse cabaret en kleinkunstcircuit. Hun liedjes zijn grappig, herkenbaar en uiterst muzikaal en worden geroemd om de loepzuivere uitvoering. Een derde album kon niet uitblijven.

Christine: ‘We kregen tijdens onze tours enorm veel verzoeken van mensen die onze liedjes graag terug willen luisteren.’

Yentl: ‘En dus hebben we een halfjaar de tijd genomen om in de studio onze liedjes zo optimaal mogelijk op te nemen. We zijn super trots op het resultaat!’

Nick & Simon

Een ander bekend muzikaal duo heeft een bijdrage geleverd aan het album. Nick en Simon, met wie ze eerder het nummer ‘Rome’ opnamen, zijn te horen in het nummer ‘Kaas’, een vierstemmige ode aan dit oer-Hollandse zuivelproduct.

De pre-order van Morph start op 19 oktober via www.yentlendeboer.nl/cd. Vanaf de lancering op 9 november is het album ook beschikbaar op de streaming-platformen Spotify, Deezer en Apple Music en te koop na afloop van de theatervoorstelling Magie.

Momenteel zijn Yentl en de Boer in de theaters te zien met hun voorstelling Magie (t/m 11 mei 2019).

Lees meer op: http://www.yentlendeboer.nl/cd


Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.