Grootste stand-up comedywedstrijd van Nederland begint op maandag 12 november in Utrecht print pagina
(07-11-2018)

Meer dan 95 (!) aanstormende comedytalenten proberen dit jaar in Utrecht tijdens de Comedy Talent Award (CTA) een plekje te verdienen op het Utrecht International Comedy Festival op 8 en 9 maart 2019. De CTA is daarmee de grootste comedy- en cabaretwedstrijd van Nederland. En de CTA was al jaren de leukste wedstrijd vanwege het unieke ‘Battle Royale’-concept van de audities, waarin elke deelnemer maar 5 minuten krijgt om stemmen in de zaal te winnen. Omdat er elke auditie 16 (!) mensen optreden, ontstaat elke keer een geweldig hectische, wervelende, absurde en vooral hilarische avond. Precies hoe wij stand-up comedy het liefste zien dus!

Op maandag 12 november begint het CTA met de eerste van de zes audities. Tijdens de audities gaan elke avond 2 mensen door naar de halve finale. Zij worden door het publiek gekozen met ons gepatenteerde systeem waarbij elk publiekslid op 3 artiesten moet stemmen. Zo zorgt het CTA ervoor dat de deelnemers die de meeste mensen meenemen niet gegarandeerd de volgende ronde halen.

De beginnende comedians die meedoen aan de CTA die de halve finale halen, gaan een intens traject in waarin er samen met ervaren comedians aan hun act wordt gewerkt. Zo worden ze klaargestoomd voor de halve finale en uiteindelijk zelfs misschien de finale. De CTA zorgt er zo op directe wijze voor dat het stand- up comedy niveau in Nederland ietsje beter wordt.

De beste twee comedians in de finale winnen een speelplek op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op 8 en 9 maart 2019 in TivoliVredenburg. Het UICF organiseert de Comedy Talent Award elk jaar om talentvolle comedians te helpen door te breken naar een professioneel niveau. Zo maakt het UICF stand-up comedy in Nederland nóg beter.

Tickets voor de audities van de CTA zijn maar 10 euro en voor de (halve) finales 15 euro.

ZES JAAR
De Comedy Talent Award (CTA) is in zes jaar tijd uitgegroeid tot de meest toonaangevende competitie voor beginnende comedians. Professionele artiesten als Marco Lopes, Vincent Voeten, Oscar Arnold, Tobi Kooiman en Pieter van Breevoort gebruikten de wedstrijd als springplank naar een carrière in de comedy.

COMEDYHUIS CLUB
De CTA vindt plaats in de knuste comedyclub van Nederland: de Comedyhuis Club aan de Oudegracht 36 in Utrecht. In de Comedyhuis Club kunnen humorliefhebbers drie keer in de week terecht voor een dosis comedy, met op dinsdag een open mic met nieuwe grappen en op vrijdag en zaterdag shows met de beste comedians.

Comedy Talent Award – Overzicht van data audities/halve finales/finale

Maandag 12 november 2018 – CTA Auditie #1
Maandag 19 november 2018 – CTA Auditie #2
Maandag 26 november 2018 – CTA Auditie #3
Maandag 03 december 2018 – CTA Auditie #4
Maandag 10 december 2018 – CTA Auditie #5
Maandag 17 december 2018 – CTA Auditie #6

Vrijdag 11 januari 2019 – Halve Finale CTA 1
Vrijdag 18 januari 2019 – Halve Finale CTA 2

Zaterdag 2 februari 2019 – Finale CTA

Lees meer op: http://www.https://utrechtinternationalcomedyfestival.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.