Lezing Paul van Vliet in Brielle print pagina
(03-03-2019)

Samen met Boekhandel Hoofdstuk Een nodigt BREStheater niemand minder dan Paul van Vliet uit voor een lezing over zijn ‘autobiografie van nooit verzonden brieven’. Hij is niet langer de theaterman, niet de cabaretier, de zanger of de entertainer. In mei 2018 speelde hij zijn allerlaatste show. Hij is het podium afgestapt, het applaus is verklonken. De lichten in de zaal zijn uit. Maar hij is terug als schrijver.

Met “Brieven aan God en andere mensen” verschijnt een andere, veel minder bekende Paul van Vliet. Een gedreven, maar ook kwetsbare, soms eenzame man. Iemand die leven en dood, armoede, liefde, vriendschap, God en de oorlog onder ogen ziet op een directe, geestige en toch altijd diepzinnige manier. Van Vliet schrijft openhartig, scherp soms, al is hij van nature mild en relativerend. Los van het schouwburgpubliek waarin hij zolang was ondergedompeld, laat hij zich in dit boek op een zeer persoonlijke manier kennen.

Paul van Vliet (1935), cabaretier, zanger, schrijver, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn, behoort tot de meest veelzijdige en succesvolste cabaretiers van Nederland en Vlaanderen. Veel van zijn liedjes en types zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn.

Op deze middag zal Paul van Vliet worden geïnterviewd door Jan Hoogendoorn. Aansluitend aan de lezing is het mogelijk om het boek van van Vliet te kopen en te laten signeren.

BREStheater, Brielle
Zondagmiddag 3 maart 2019

Lees meer op: http://www.brestheater.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.