Comedy Talent Award: Teun van den Elzen wint in Utrecht juryprijs van de grootste stand-up comedywedstrijd van Nederland, publieksprijs naar Odette van der Molen print pagina
(05-02-2019)

Teun van den Elzen is de winnaar van de juryprijs van de Comedy Talent Award 2019, de grootste wedstrijd in Nederland die zich uitsluitend richt op stand-up comedy. Van den Elzen wist zaterdagavond in de Comedyhuis Club in Utrecht moeiteloos de jury te overtuigen met grappen over Brabant en biseksualiteit. En de jury was met name lovend over een verhaal dat moeiteloos een humoristische verbinding wist te vinden tussen de manier waarop homoseksuelen de liefde bedrijven en de zin en onzin van religie. Van den Elzen is 25 jaar en woont tegenwoordig in Amsterdam, maar is geboren en getogen Udenaar.

Winnaar van de publieksprijs werd de 50-jarige Odette van der Molen met grappen vol zelfspot over de manier waarop haar leeftijd invloed had op haar datingleven. Ook gebruikte ze het feit dat ze in Amsterdam woont handig in een levensechte imitatie van een Amsterdams viswijf. (De geur van oude jenever kwam er bijna vanaf.) Ze kreeg daarmee de meeste stemmen van het publiek in de uitverkochte Comedyhuis Club.

Van den Elzen en Van der Molen winnen een speelplek op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart in TivoliVredenburg, Het UICF is het grootste stand-up comedyfestival van Nederland met dit jaar meer dan 50 (inter)nationale comedians, waaronder absurdist Paul Currie (de favoriete comedian van Stewart Lee), Palme d’Or-winnaar Dave Johns en de Utrechtse comedyheld Anuar.

Aan de finale van de Comedy Talent Award deden zeven mensen mee: Thomas van Hees, Jon Mouter, Mikaela Burch, Ghislaine van der Nat, Odette van der Molen, Teun van den Elzen en Thom Elsenaar

De jury van de finale van de Comedy Talent Award 2019 bestond uit professionele stand-up comedian Pieter van Breevoort, comedy-promotor Olmo van Kranen (van KAF in Almere en comedy- en cabaret-impressario Willem Overgaag.

ZES JAAR
De Comedy Talent Award (CTA) is in zes jaar tijd uitgegroeid tot de meest toonaangevende competitie voor beginnende stand-up comedians. Professionele artiesten als Marco Lopes, Vincent Voeten, Oscar Arnold, Tobi Kooiman en Pieter van Breevoort gebruikten de wedstrijd als springplank naar een carrière in de comedy.

Lees meer op: https://utrechtinternationalcomedyfestival.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.