Margriet Sjoerdsma ontvangt Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst print pagina
(05-02-2019)

In een vrijwel uitverkocht Schiller Theater “Place Royale” werd de, in Sittard geboren, zangeres Margriet Sjoerdsma gelauwerd met de Nederlandse Oeuvreprijs 2018/2019 Kleinkunst. Zij trekt met haar prachtige ingetogen performances geen grens tussen pop, jazz, folk en country. Zij zingt met veel gevoel de pareltjes uit die genres. De jury heeft haar unaniem gekozen.

“Haar oeuvre bestrijkt vele mooie en ontroerende liedjes die zij geheel omarmt met haar fluwelen stemgeluid”, zo beschrijft het juryrapport. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan artiesten uit het kleinkunst-, muziek-, zang- en cabaretgenre en is een initiatief van de Stichting Behoud Schiller Theater “Place Royale” te Utrecht. Criteria voor de toekenning zijn onder andere originaliteit en de betekenis voor de zang, taal en/of cultuur.

Voorafgaande de prijsuitreiking hebben de aanwezigen genoten van een bijzonder geslaagde avond. Margriet en pianist Egbert Derix trakteerden het publiek op een gevarieerd liedjesprogramma. De onderlinge chemie tussen Margriet en Egbert is hoorbaar in hun sferische en ingetogen werk . Het echtpaar Hannie en Steef Schinkel, de initiatiefnemers van deze prijs, overhandigde Margriet Sjoerdsma de gegoten
bronzen leeuw. Zij voelde zich zeer vereerd.

Eerdere gelauwerden van de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret:

2013-2014: Tineke Schouten en Joris Schiks
2014-2015: Herman van Veen
2015-2016: Lenny Kuhr
2016-2017: Meike Veenhoven en Claudia de Breij
2017-2018: Alex Roeka
2018-2019: Margriet Sjoerdsma
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.