Winnaar BNNVARA Leids Cabaret Festival 2019 bekend! print pagina
(18-02-2019)

Jasper van der Veen is de winnaar van de jury- en publieksprijs van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2019. Het duo Vlamousse kreeg de studentenprijs.

Zaterdagavond 16 februari kwam Jasper van der Veen als grote winnaar van de juryprijs uit de bus. Uit handen van jurywoordvoerder Lieke Jordens ontving hij de prijs. Dolf Jansen, de presentator van de avond, maakte de publieksprijs bekend. Ook deze ging naar Jasper van der Veen. De studentenprijs is gewonnen door het duo Vlamousse (Maya van As en Brigitte van Bakel). Zij ontvingen de prijs uit handen van woordvoerder Camilla de Koning.

Finalistentour
De drie finalisten van het festival gaan van maart t/m begin juni met de finalistentour langs ruim 40 Nederlandse theaters waar zij de finale avond integraal over doen.

Finalisten 2019
De finalisten van 2019 zijn:
Gavin Reijnders
Jasper van der Veen
Senne Guns

Vakjury
De vakjury bestond dit jaar uit Erik Vermeulen (redacteur theater, muziek, culinair bij DWDD), Lieke Jordens (programmeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Veereniging), Joy Kreiken (assistent programmeur Zwolse Theaters) en Steven Peters (dramaturg en voormalig programmeur Stadsschouwburg Utrecht).

Studentenjury
De studentenprijs werd uitgereikt door de studentenjury: Imme van der Leij (L.S.V. Minerva), Camilla de Koning (A.L.S.V. Quintus), Willeke Deddens (L.V.V.S. Augustinus) en Eline Donkersloot (SSR-Leiden) en is mede mogelijk gemaakt door Leidenaar Jochem Myjer (“Meiers van Myjer”).

Lees meer op: http://www.leidscabaretfestival.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.